Ώρα για αντεπίθεση ή όχι;

 
Η αντεπίθεση στο τένις
Η αντεπίθεση στο τένις
tennisnews team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 20:46

Με τον όρο αντεπίθεση στο τένις, εννοούμε την μπάλα που χτυπάμε από μία δύσκολη θέση που μας έχει φέρει ο αντίπαλος με σκοπό να πάρουμε τον πόντο κατευθείαν.

Δηλαδή αντί να παίξουμε μία πιο σίγουρη και αμυντική μπάλα για να μείνουμε στο πόντο, αποφασίζουμε να κάνουμε μία μπάλα υψηλού ρίσκου για να τελειώσουμε τον πόντο.

Πάμε να δούμε 2 βασικές περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε την αντεπίθεση:

  • Όταν ο αντίπαλος μας ρίχνει μία μακρινή μπάλα, αλλά προλαβαίνουμε να πατήσουμε και να βρούμε την ισορροπία μας.
  • Όταν ο αντίπαλος μας ρίχνει μία τόσο δύσκολη μπάλα που δεν προλαβαίνουμε καθόλου να πατήσουμε και έτσι χτυπάμε μία μπάλα στο τρέξιμο.

Εννοείται όταν βρισκόμαστε στην 1η περίπτωση πρέπει να ζυγίσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για αυτήν την μπάλα, αν βάζουμε 1 στις 5 τότε θα ήταν καλύτερα να παίξουμε μία πιο αμυντική μπάλα και να ισορροπήσουμε τον πόντο.

Αντίστοιχα στην 2η περίπτωση πρέπει να δούμε αν έχει νόημα απλά να βάλουμε την μπάλα μέσα και να δώσουμε στον αντίπαλο άλλη μία μπάλα για να μας τελειώσει ή αξίζει να πάρουμε υπερβολικό ρίσκο μήπως πάρουμε τον πόντο κατευθείαν. Για παράδειγμα στους επαγγελματίες δεν έχει κάποιες φορές νόημα απλά να βάλουν την μπάλα μέσα, γιατί ο αντίπαλος έχει τα skills να τελειώσει την επόμενη μπάλα, στο δικό μας όμως επίπεδο ίσως πρέπει να υπολογίσουμε ότι ακόμα και μία εύκολη και ψηλή μπάλα πάνω στον αντίπαλο αρκεί για να κάνει το λάθος.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος
Αντώνης Σταμένος
Βιογραφικό
Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης
Γιώργος Μπερτόλης
Βιογραφικό

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.