Από ποιο σημείο του γηπέδου είναι καλύτερα να σερβίρω;

 
Από ποιο σημείο του γηπέδου είναι καλύτερα να σερβίρω;
Από ποιο σημείο του γηπέδου είναι καλύτερα να σερβίρω;
tennisnews team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 17:38

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, ο πρώτος πόντος κάθε game ξεκινάει πάντα από την δεξιά μεριά. Ο χώρος όπου μπορούμε να επιλέξουμε για να σερβίρουμε  είναι από το κέντρο μέχρι την γωνία.

Με προσοχή όμως να μην ακουμπάει κάποιο από τα πόδια μας στην προέκταση της γραμμής του κέντρου ή της πλάγιας γραμμής, διότι το σερβίς μας θα βγει άκυρο.

Έχουμε πολλά σημεία που μπορούμε να σερβίρουμε, αλλά τι κερδίζουμε και τι χάνουμε ανάλογα πόσο προς το κέντρο κινούμαστε ή πόσο προς τα έξω.

Αν σερβίρουμε πολύ κοντά στο κέντρο τότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε σερβίς ανοιχτό στο κουτάκι του αντιπάλου διότι μικραίνει αρκετά η γωνία που μπορούμε να σημαδέψουμε.

Αν σερβίρουμε  πολύ μακριά από το κέντρο (κοντά στην πλάγια γραμμή) τότε προφανώς είναι πιο εύκολο να κάνουμε σερβίς ανοιχτά αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε σερβίς κοντά στο Τ. Επίσης μια ακόμη δυσκολία που θα συναντήσω από αυτή την θέση είναι ότι έχω μεγάλη απόσταση για να καλύψω το κέντρο.

Το σημείο όπου διαλέγουν οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες είναι ένα με 2 βήματα μακριά από το κέντρο για να έχουν την δυνατότητα να παίξουν και ανοιχτά αλλά και στο Τ.

Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του σημείο που τον βολεύει, όπου νιώθει αυτοπεποίθηση με την τακτική που θα ακολουθήσει σερβίροντας από το συγκεκριμένο σημείο και έτσι να κερδίζει και περισσότερους πόντους.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος
Αντώνης Σταμένος
Βιογραφικό
Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης
Γιώργος Μπερτόλης
Βιογραφικό

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.