Πως να κερδίσεις χρόνο μέσα στο γήπεδο

 
Σωστή μετακίνηση στο γήπεδο
Σωστή μετακίνηση στο γήπεδο
tn team Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 15:42

Στο σημερινό βίντεο θα δούμε μία λάθος μετακίνηση που χρησιμοποιούμε μέσα στο παιχνίδι μας που μας κάνει να χάνουμε χρόνο και να μην έχουμε καλή θέση τη στιγμή του χτυπήματος.

Αυτή η μετακίνηση γίνεται στις ρηχές ή στις βαθιές μπάλες που μας ρίχνει ο αντίπαλος και ενώ παρατηρούμε νωρίς ότι είναι στη σωστή πλευρά δεν καταλαβαίνουμε αν πρέπει να πάμε προς τα μπροστά ή προς τα πίσω αντίστοιχα.

Έτσι πηγαίνουμε παράλληλα με τη γραμμή προς τη σωστή πλευρά αλλά τελικά η μπάλα είναι ρηχή ή βαθιά και μετά αρχίζουμε να τρέχουμε προς τα μπροστά ή πίσω αντίστοιχα και έτσι χάνουμε αρκετό χρόνο στη μετακίνηση.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαβάσουμε νωρίς ότι η μπάλα είναι προς τα μπροστά και να φύγουμε κατευθείαν διαγώνια προς τα μέσα ώστε να κάνουμε τη μικρότερη δυνατή απόσταση.Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τις βαθιές μπάλες, ανοίγουμε και πηγαίνουμε διαγώνια προς τα πίσω για να βρούμε την μπάλα στο σωστό σημείο.

Είναι μία μετακίνηση που θέλει αρκετή εμπειρία για να διαβάζουμε κατευθείαν προς τα που πρέπει να κινηθούμε, αλλά μόλις την μάθουμε θα γίνουμε πολύ πιο γρήγοροι μέσα στο γήπεδο!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.