Πως να ανεβάσεις το επίπεδό σου στο τένις!

 
Τέλος μόνο η προπόνηση
Τέλος μόνο η προπόνηση
tn team Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:10

Πολλές φορές όταν θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας στο τένις εστιάζουμε κυρίως στην προπόνηση μας, όμως αν θέλουμε να βελτιωθούμε πραγματικά πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε περισσότερους φιλικούς αγώνες ή να πηγαίνουμε σε τουρνουά.

 

Πάμε να δούμε τι οφέλη θα έχουμε παίζοντας αγώνες:

1)  Παίζουμε σε πραγματικές συνθήκες

Όταν βρισκόμαστε στην προπόνηση, είμαστε σε ένα περιβάλλον πιο safe άρα το κάθε λάθος μας δεν έχει και τόσο σημασία. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι πρέπει να βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες αγώνα όλο και πιο συχνά.

2)  Βλέπουμε τα λάθη μας

Ακριβώς επειδή κάθε λάθος μετράει όπως αναφέραμε και πριν θα είναι πιο εύκολο να παρατηρήσουμε τα λάθη μας τόσο στο τεχνικό κομμάτι αλλά και στο τακτικό.

3)  Στοχευμένη προπόνηση

Όσο λοιπόν παρατηρούμε τα λάθη μας τόσο θα ξέρουμε που πρέπει να εστιάσουμε στην επόμενη προπόνηση μας για να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε το επίπεδο μας.

4)  Πιο γρήγορη εξέλιξη

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που κερδίζουμε από τους αγώνες είναι ότι παίζουμε συνεχώς με διαφορετικούς παίκτες και έτσι βλέπουμε συνεχώς διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και αυτό θα μας κάνει πιο έμπειρους και θα έχουμε πιο γρήγορη εξέλιξη.

Μην εστιάζεις στον φόβο ότι δεν είσαι έτοιμος/η ή δεν έχεις ακόμα το επίπεδο για να παίξεις τουρνουά. Υπάρχουν τουρνουα για όλα τα επίπεδο και ο μόνος τρόπος για να νιώσεις έτοιμος/η είναι να ξεκινήσεις να παίζεις.

 

Βιογραφικό Αντώνης Σταμένος Βιογραφικό Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.