Όταν η Ελλάδα απέκλεισε τη Δανία της Wozniacki!

 
Ειρήνη Γεωργάτου Caroline Wozniacki
Ειρήνη Γεωργάτου Caroline Wozniacki © tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 - 21:58

Αυτή την εβδομάδα, η ελληνική ομάδα του Fed Cup θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Τατόι, διεκδικώντας τη μεγάλη της επιστροφή στην 1η κατηγορία. Μια από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει θα είναι η Δανία και με αφορμή αυτό το γεγονός, γυρίζουμε το χρόνο πίσω στο 2011, όταν τα κορίτσια μας, Λένα Δανιηλίδου, Ειρήνη Γεωργάτου, Άννα Γερασίμου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, απέκλεισαν τη Δανία της – Νο. 1 τότε στον κόσμο – Caroline Wozniacki, για να διατηρήσουν την Ελλάδα στην 1η κατηγορία του Fed Cup!

Πριν από 7 χρόνια, η Εθνική Ελλάδας στις γυναίκες, κέρδισε την πανίσχυρη Δανία της Caroline Wozniacki, στα play-offs παραμονής της 1ης κατηγορίας της ευρωπαϊκής ζώνης, με 2-1. Με την τεράστια αυτή νίκη, διατήρησαν την Ελλάδα πολύ ψηλά, στην 1η κατηγορία του Fed Cup, μαζί με μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ήταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά αυτό της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Εϊλάτ του Ισραήλ. Μόνο δυο ομάδες θα ανέβαιναν και θα είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο World Group, από τις 15 που συμεμτείχαν στο τουρνουά. Και ανάμεσα σε αυτές βρισκόντουσαν η Λευκορωσία της Victoria Azarenka, η Δανία της Caroline Wozniacki, η Ελβετία της Patty Schnyder, η Πολωνία της Agnieszka Radwanska, αλλά και άλλες πολύ δυνατές ομάδες, σαν την Ρουμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δανίας, που πήρε την τελευταία θέση του 1ου ομίλου, παρόλο που είχε στην αποστολή της την κορυφαία τότε στην παγκόσμια κατάταξη, Wozniacki. Την πρώτη θέση είχε πάρει η Ελβετία και τη δεύτερη η Μεγάλη Βρετανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε επίσης την 3η θέση στον όμιλό της, ο οποίος όμως είχε τέσσερις ομάδες. Το πολύ δυνατό σύνολο του Γιώργου Καλοβελώνη, με τις Λένα Δανιηλίδου, Ειρήνη Γεωργάτου, Άννα Γερασίμου και την 18χρονη τότε Δέσποινα Παπαμιχαήλ, μπορεί να ηττήθηκε από τις πανίσχυρες Λευκορωσία και Αυστρία, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στην Κροατία, σε ένα tie που χρειάστηκαν δυο ανατροπές. Στο πρώτο rubber η Γεωργάτου κέρδισε την Jelena Pandzic με 2-6, 6-1, 6-4, ενώ στο δεύτερο η Δανιηλίδου επικράτησε της Ajla Tomljanovic με 4-6, 6-3, 6-4.

H νίκη επί της Κροατίας ήρθε την πρώτη μέρα των αγώνων και ήταν αυτή με την οποία απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό στην 2η κατηγορία. Ανταυτού, προκρίθηκε στα play-off του υποβιβασμού, μαζί με τη Δανία, τη Βουλγαρία και τη Λετονία. Το Σάββατο, στις 5 Φεβρουαρίου, 2011, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη δυνατότερη απ’ αυτές, Δανία, με φόντο την παραμονή στην κατηγορία.

Η ημέρα ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας ομάδα, αφού η Ειρήνη Γεωργάτου μπήκε πολύ δυνατά και κέρδισε την Karen Barbat με 6-1, 7-6 (2).


Η Ειρήνη Γεωργάτου

Στη συνέχεια, το μεγάλο όνομα της Δανίας, η Caroline Wozniacki, αντιμετώπισε την κορυφαία της Ελλάδας, Λένα Δανιηλίδου. Η Δανή πήρε τη νίκη με 6-0, 6-3 και ο αγώνας του διπλού έγινε εκείνος που θα έκρινε τα πάντα.

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά και απέκτησε ένα γρήγορο προβάδισμα με 4-1 στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει με 6-2. Στο 2ο σετ η Wozniacki και η Mai Grace προηγήθηκαν με 4-0 και όλα έδειχναν πως θα πήγαιναν το παιχνίδι σε 3ο σετ. Διαφορετική άποψη είχαν όμως η Λένα και η Ειρήνη, που με μια αντεπίθεση διαρκείας, πρώτα μείωσαν σε 2-4 και ύστερα επέστρεψαν από το 2-5, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για να φτάσουν στο 7-5!

Το άρθρο της μεγάλης νίκης της Ελλάδας και το LIVE του tennisnews.gr από το Εϊλάτ του Ισραήλ.

Αυτή την Παρασκευή, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Τατόι Club στην Αθήνα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ξανά τη Δανία, αυτή τη φορά για τη φάση των ομίλων στην 2η κατηγορία του Fed Cup.  

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots