"Έφυγε" ο Nick Bollettieri

 
"Έφυγε" ο Nick Bollettieri
tennisnews team Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 - 12:43

Ο προπονητής θρύλος, Nick Bollettieri, o oποίος μεγάλωσε τενιστικά γενιές και γενιές, "έφυγε" από τη ζωή την Κυριακή, στα 91 του χρόνια. Η συγκινητική ανάρτηση του Tommy Haas.

Τις τελευταίες ημέρες ο Nick Bollettieri ήταν στο νοσοκομείο και έδινε τη μάχη για τη ζωή του. Μάλιστα είχαν βγει κάποια δημοσιεύματα από τον προηγούμενο μήνα για τον θάνατό του, τα οποία αποδείχθηκαν ψευδή, με τον 91χρονο Αμερικανό θρύλο να τα διαψεύδει ο ίδιος μέσω των social media και να δείχνει ακόμα και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές την έντονη μαχητικότητα και θέλησή του για ζωή.

Τελικά, ο Bollettieri "έφυγε" από τη ζωή αυτή την Κυριακή, στις 4 Δεκεμβρίου, στο σπίτι του στο Μπράντεντον της Φλόριντα, με τον Tommy Haas να επισημοποιεί την πληροφορία που είχε διαρρεύσει αρχικά, μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησής του.

"Τόσες πολλές αναμνήσεις, δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Nickiiii, έτσι σε φώναζα τον περισσότερο καιρό. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, τη γνώση σου, τη δέσμευσή σου, την εμπειρία σου, την θέλησή σου να μοιραστείς όσα ξέρεις, το προσωπικό σου ενδιαφέρον για να είσαι μέντοράς μου και να μου δώσεις τις καλύτερες ευκαιρίες για να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Ήσουν ονειροπόλος και συγχρόνος άνθρωπος των έργων, ένας πρωτοπόρος του αθλήματός μας και μοναδικός στο είδος του.

Σίγουρα θα μου λείψεις στην ακαδημία, θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας, θα μου λείψει να μου φλεξάρεις το μαύρισμά σου, τα λευκά δόντια σου και το ποσοστό λίπος στο σώμα σου, θα μου λείψει να σε βλέπω να κάνεις Tai Chi, να παίζεις γκολφ, να προσπαθείς να κάνεις ζαβολιά και να τρως μια Snickers πίσω από τους θάμνους, να ακούω τους στόχους σου ακόμα και στην ηλικία των 91 ετών. Σε ευχαριστώ για όλα, αναπαύσου εν ειρήνη Nicki!"

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por tommy haas (@tommyhaasofficial)

O Bollettieri ήταν για περισσότερα από 40 χρόνια το πρόσωπο της IMG Tennis Academy, στο Μπράντεντον της Φλόριντα. Εδώ και δεκαετίες, αναλάμβανε να προπονεί τους παίκτες της πρώτης γραμμής της ακαδημίας κι έτσι κατάφερε μέσα σ' αυτά τα χρόνια να έχει συνεργαστεί, εκτός από τον Haas, με τις αδερφές Williams, τη Monica Seles, τον Jim Courier, τον Andre Agassi, τον Boris Becker, τη Maria Sharapova, τη Martina Hingis, την Anna Kournikova, τον Marcelo Rios, τον Kei Nishikori, την Daniela Hantuchova, τη Jelena Jankovic, τη Nicole Vaidisova, τη Sabine Lisicki, τη Sara Errani, τον Max Mirnyi και τον Xavier Malisse, μεταξύ άλλων, με τη λίστα να είναι ατελείωτη.

Δεν σταμάτησε να κάνει ποτέ αυτό που αγαπά, να παίζει τένις, να γυμνάζεται και να εργάζεται στην ακαδημία μέχρι και τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, φεύγοντας όσο πιο γεμάτος μπορούσε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots