H Navratilova νίκησε ξανά τον καρκίνο!

 
H Navratilova νίκησε ξανά τον καρκίνο!
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 17:30

Όπως ανακοίνωσε στην τελευταία της συνέντευξη, η Martina Navratilova είναι πλέον "cancer-free".

Καλά νέα μοιράζεται στην τελευταία της συνέντευξη η Martina Navratilova, που κατάφερε να κερδίσει ξανά τον καρκίνο, όπως είπε στον Piers Morgan και στο TalkTV, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Απ' όσο γνωρίζω, είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο", λέει χαρακτηριστικά η 66χρονη, θρύλος του αθλήματος, στο απόσπασμα που κυκλοφόρησε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Navratilova είχε ανακοινώσει πως διαγνώστηκε με καρκίνο πρώτου σταδίου στον λάρυγγα.

Όπως αποκάλυψε ακόμα, ο καρκίνος την ανάγκασε να αναβάλει τα σχέδια που είχε για υιοθεσία ενός παιδιού, μαζί με τη σύζυγό της, Julia Lemigova: "Ήμουν σε πανικό για τριες ημέρες, όταν σκέφτηκα πως μπορεί να μην γιορτάσω ξανά τα Χριστούγεννα. Ήρθε στο μυαλό μου μια λίστα με όλα όσα ήθελα να κάνω και μπορεί να ακούγεται ρηχό, αλλά σκέφτηκα ακόμα και ποιο αμάξι θέλω να οδηγήσω πραγματικά, αν είναι ο τελευταίος μου χρόνος στη ζωή."

Η κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, είχε δώσει και στο παρελθόν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, έχοντας διαγνωστεί ξανά σε πρώιμο στάδιο, το 2010. Όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στο TalkTV, η νέα της περιπέτεια ξεκίνησε από μια περίεργη συμπεριφορά του λαιμού της.

"Παρατήρησα πως ο αριστερός μου λεμφαδένας ήταν πρησμένος. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν από ένα εμβόλιο που έκανα κατά του έρπητα ζωστήρα, μια εβδομάδα πριν. Αλλά μετά από 1-2 εβδομάδες δεν υποχωρούσε κι έτσι πήγα στον γιατρό."

Η βιοψία έδειξε τον καρκίνο και τότε η Navratilova χρειάστηκε να περιμένει λίγες ημέρες, μέχρι να μάθει από που προήλθε. Στη συνέχεια ακολούθησε μια καθημερινή ακτινοθεραπεία πρωτονίων για 3 εβδομάδες, καθώς και τρεις εβδομαδιαίους κύκλους χημειοθεραπείας.

"Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα ποτέ, την πρώτη εβδομάδα έκανα παράλληλα ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Αισθανόμουν χάλια και δεν ήξερα αν ήταν η χημειοθεραπεία ή το πρωτόνιο. Αλλά ένιωσα πραγματικά το πρωτόνιο την 3η εβδομάδα, όταν πονούσε το στόμα μου και έκλεισε ο λαιμός μου. Όλα ήταν πρησμένα και ήταν πολύ άβολο, ακόμα και το σάλιο μου ήταν περίεργο. Δεν μπορούσα να γευτώ τίποτα. Η χημειοθεραπεία έκανε το ίδιο πράγμα στον λαιμό μου και μετά τον στέγνωσε τελείως. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοηθάνε με το να σε προετοιμάσουν για το πόσο χάλια θα είναι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots