Navratilova για Osaka: "Παίζεις μόνο για την κατάταξη;"

 
Navratilova για Osaka: "Παίζεις μόνο για την κατάταξη;"
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 10:15

Η Martina Navratilova εξαπέλυσε επίθεση κατά της Naomi Osaka και της απόφασής της να μην αγωνιστεί στο Wimbledon επειδή δεν θα έχει βαθμούς.

Αυτή την εβδομάδα, η Osaka γνωστοποίησε πως από τότε που έγινε γνωστό ότι το φετινό Wimbledon δεν θα έχει βαθμούς, είναι εξαιρετικά αμφίβολη και δεν νιώθει ότι έχει κίνητρο για να παίξει στο Λονδίνο.

"Θα ήθελα να παίξω στο γρασίδι για την εμπειρία, αλλά την ίδια στιγμή μου φαίνεται ανώφελο, γιατί είμαι μια παίκτρια που παίρνει κίνητρο από την άνοδο στην κατάταξη. Νιώθω πως αν παίξω χωρίς βαθμούς θα είναι σαν ένα τουρνουά επίδειξης και δεν θα μπορώ να τα δώσω όλα", είχε πει συγκεκριμένα η Osaka, μετά την ήττα της από την Amanda Anisimova στο Roland Garros.

Μιλώντας στην εκπομπή του Piers Morgan, η Martina Navratilova εξήγησε ότι δεν κατανοεί τέτοιου είδους αποφάσεις, αφήνοντας αιχμές κατά της Osaka και λέγοντας πως η ίδια έπαιζε για τα τρόπαια και όχι για τους βαθμούς.

"Δεν καταλαβαίνω αυτή την οπτική των παικτών που δεν θα παίξουν στο Wimbledon επειδή δεν θα υπάρχουν βαθμοί. Δηλαδή παίζουν μόνο για την κατάταξη; Εγώ ήθελα να κρατήσω στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο. Θα ήθελα να κάτσω μαζί της και να της μιλήσω για την ιστορία του Wimbledon", είπε η Navratilova.

Η 65χρονη θρυλική τενίστρια, 9 φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon, κριτίκαρε επίσης και το πόσο εύκολα η Osaka είπε όχι στα υπέρογκα χρηματικά έπαθλα του βρετανικού major: "Είναι κατά μια έννοια ωραίο να μπορείς να απομακρύνεσαι από ένα εν δυνάμει έπαθλο 2 εκατομμυρίων λιρών. Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι αυτή την πολυτέλεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots