WTA
Navratilova: "Ήρθε η ώρα για νέα ηγεσία στη WTA, κατά προτίμηση να είναι γυναίκα"

 
Navratilova: "Ήρθε η ώρα για νέα ηγεσία στη WTA, κατά προτίμηση να είναι γυναίκα"
tn team Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 - 4:54

Η Martina Navratilova τα είπε έξω από τα δόντια για τον ισχυρό άνδρα της WTA, Steve Simon, καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποτυχία της διοργάνωσης του WTA Finals και να παραιτηθεί.

"Ίσως έχει έρθει η ώρα για μια νέα ηγεσία. Θα είναι δύσκολο να δούμε τον Steve να παραμένει στη θέση του μετά απ' αυτό. Έχει έρθει η ώρα της αλλαγής και ας ελπίσουμε να έχουμε μια γυναίκα αρχηγό. Υπάρχουν πολλές που είναι αρκετά ικανές γι' αυτή τη δουλειά. Αυτή η ένωση είναι μια ένωση γυναικών και υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά από την αρχή της έχουμε δει μόνο 3 γυναίκες σ' αυτή τη θέση", είπε η Navratilova σε τηλεοπτική της εμφάνιση, πριν την έναρξη των ημιτελικών του WTA Finals.

Το WTA Finals ήταν ένα φιάσκο αυτή τη χρονιά, από κάθε άποψη. Η απόφαση της ανάθεσης στο Κανκούν έγινε τον Σεπτέμβριο, μόλις 2 μήνες πριν την έναρξη του τουρνουά. Το στάδιο παραδόθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού οι παίκτριες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν από μια προπόνηση πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, οι ποιότητα του τερέν ήταν απογοητευτική, ενώ σα να μην έφταναν όλα αυτά, είναι και η περίοδος των τροπικών καταιγίδων στο Κανκούν, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες τις ημέρες του τουρνουά να έχουμε πολύ συχνές διακοπές λόγω βροχών, καταιγίδων και πολύ δυνατών ανέμων.

"Δεν θα έπρεπε η απόφαση για το WTA Finals να παρθεί τόσο αργά. Ήταν μια σειρά από κακές αποφάσεις. Ο Steve Simon είναι κακός ηγέτης για τα τελευταία 9 χρόνια και εδώ είμαστε τώρα. Να βρισκόμαστε και να ελπίζουμε πως δεν θα βρέξει την εποχή των βροχών για μια κορυφαία διοργάνωση του WTA Tour. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των κακών αποφάσεων και να κάνει κάποιες επιλογές μετά απ' αυτό", πρόσθεσε η Navratilova.

Ο Simon ανέλαβε την προεδρία της WTA το 2015 και αρκετές φορές η δουλειά του σ' αυτό το διάστημα έχει κριθεί αρνητικά από την κοινότητα. Η σειρά αστοχιών που αφορούν το φετινό WTA Finals ήταν ίσως το αποκορύφωμα, αφού οι παίκτριες εξέφρασαν δημόσια τα παράπονά τους, μέσα από τα social media και τον Τύπο, δείχνοντας πως οι σχέσεις δεν είναι καθόλου καλές.

"Πρόκειται για ασέβεια άλλου επιπέδου από τη WTA προς τις παίκτριες" είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου της μετά το πρώτο της ματς στο Κανκούν η Aryna Sabalenka, Νο.1 στον κόσμο τους τελευταίους μήνες.

"Οι άνθρωποι της WTA δεν ενδιαφέρονται για εμάς, για το πως νιώθουμε. Κανείς δεν μας ακούει, κανέναν δεν ενδιαφέρει η δική μας άποψη", είπε με τη σειρά της την επόμενη μέρα η Marketa Vondrousova.

Αφού οι αντιδράσεις των παικτριών είχαν περάσει στη δημόσια σφαίρα και μόνο τότε, ήρθε μια επίσημη δήλωση της WTA και απάντηση στα παράπονα αυτά, με τον Steve Simon να αναλαμβάνει την ευθύνη.

"Είναι ξεκάθαρο πως δεν είστε ευχαριστημένες με την απόφαση του Κανκούν. Το καταλαβαίνω αυτό και σας άκουσα. Δεν είναι άψογη η διοργάνωση, καταλαβαίνουμε πως οι συνθήκες αποτελούν μια δοκιμασία και η WTA αναλαμβάνει την ευθύνη", έγραψε η ανακοίνωση, η οποία θεωρήθηκε ακόμα ένα φάουλ του Simon, αφού δεν είπε τίποτα ουσιαστικό και απλώς φάνηκε να προσπαθεί να "μαζέψει" επικοινωνιακά όλο αυτό που συνέβη.

Αν ο Simon ακούσει τη Navratilova και τις υπόλοιπες φωνές και αποφασίσει να παραιτηθεί από το πόστο του, τότε το Διοικητικό Συμβούλιο της WTA θα πρέπει να εκλέξει νέο αρχηγό. Αξίζει να σημειωθεί πως η προκάτοχός του, Stacey Allaster, ήταν γυναίκα. Διετέλεσε CEO από το 2009 έως το 2015, πριν παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots