WTA
Navratilova: "Θα ήταν θαυμάσιο να δούμε την Osaka πίσω στην κορυφή"

 
Navratilova: "Θα ήταν θαυμάσιο να δούμε την Osaka πίσω στην κορυφή"
© Jimmie48/WTA
tn team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 12:24

Η Martina Navratilova μίλησε για τη Naomi Osaka και την επικείμενη επιστροφή της στο tour, λέγοντας πως θα ήταν καλό για το άθλημα να τη βλέπαμε και πάλι στην κορυφή.

Μετά την καθολική κυριαρχία της Iga Swiatek το 2022, αυτή η σεζόν ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρουσα στο WTA Tour, με την Aryna Sabalenka να κοιτάζει στα μάτια την Πολωνή, της πήρε και για κάποιους μήνες το Νο.1, ενώ και η Elena Rybakina φάνηκε να βρίσκεται αρκετά κοντά τους και να είναι ισότιμη διεκδικήτρια μεγάλων τίτλων.

Το 2024 αναμένεται και η επιστροφή της Naomi Osaka, που έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα από το tour, πρώτα θέλοντας να απομακρυνθεί για λίγο από όλα όσα της προκαλούσαν τεράστια ψυχολογική πίεση, ενώ αργότερα η απουσία της επεκτάθηκε και λόγω της εγκυμοσύνης της.

Τον Ιανουάριο η 26χρονη Γιαπωνέζα, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, θα επιστρέψει στο tour από τα τουρνουά της Αυστραλίας. Θυμίζουμε πως έχει κατακτήσει 2 φορές το Australian Open, το 2019 και το 2021. Αν είναι καλά ψυχολογικά, θεωρείται δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα βρει και τα πατήματά της και θα είναι ξανά μια διεκδικήτρια μεγάλων τίτλων.

Όπως είπε σε σχόλιο της η Navratilova, θα είναι καλό για το άθλημα αν η Osaka κατάφερει να επανέλθει στην κορυφή, ενώ εκτίμησε πως θα την δούμε ξανά στο καλύτερό της επίπεδο το νωρίτερο μέχρι τον Μάρτιο και το Indian Wells, αφού μετά από μια τέτοια απουσία θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή.

"Ανυπομονώ να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό. Μετά από το διάλειμμα, θα χρειαστεί χρόνος για να βρει ξανά τα πόδια της και την αυτοπεποίθησή της. Ελπίζω πως θα το πάρει πιο χαλαρά και δεν θα δείξει βιασύνη. Πιστεύω πως κάπου στο Indian Wells, αρχές Μαΐου, θα είναι πίσω στα καλύτερά της. Κέρδισε τον τίτλο εκεί το 2018. Θα ήταν θαυμάσιο για το άθλημα να τη δούμε πάλι στην κορυφή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots