Thiago Wild: Συνομιλίες αποκαλύπτουν το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του!

 
Thiago Wild: Συνομιλίες αποκαλύπτουν το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του!
© Philippe Montigny / FFT
tn team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 12:12

Εκτός από της κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, η πρώην σύντροφος του Thiago Seyboth Wild έκανε κι άλλες αποκαλύψεις για τον Βραζιλιάνο τενίστα, δημοσιεύοντας προσωπικές τους συνομιλίες, στις οποίες ο ίδιος ομολογεί το ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του. 

Ο Seyboth Wild ήταν μια από τις εκπλήξεις της πρώτης εβδομάδας του Roland Garros, φτάνοντας έως τον 3ο γύρο του τουρνουά -χάνοντας την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη περισσότερο- και πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και μεγαλύτερη έκπληξη έως τώρα στο τουρνουά, αποκλείοντας από τον 1ο γύρο το Νο.2 του κόσμου και πρόσφατο πρωταθλητή της Ρώμης, Daniil Medvedev.

Η παρουσία του 23χρονου Βραζιλιάνου ωστόσο στην κορυφαία σκηνή του παγκοσμίου τένις, έφερε ξανά στην επιφάνεια και μερικές σκοτεινές στιγμές του από το παρελθόν.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Medvedev, ρωτήθηκε για τις βαριές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί από την πρώην σύντροφό του και γνωστή influencer στη Βραζιλία, Thayane Lima, το 2021, για επαναλαμβανόμενη σωματική και ψυχική βία.

Ο 23χρονος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν δέχτηκε αυτή την ερώτηση και δεν έκανε κανένα σχόλιο: "Δεν νομίζω πως είναι ένα θέμα για να το συζητήσουμε εδώ και βασικά δεν νομίζω πως θα έπρεπε να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κανέναν. Δεν είναι δική σου απόφαση αν θα πρέπει να μιλήσω τώρα γι' αυτό ή όχι. Μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις."

Η Lima επανήλθε με νέες αποκαλύψεις, δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω της βραζιλιάνικης εφημερίδας O Globο, κάποιες από τις προσωπικές συνομιλίες τους στα social media. Σ' αυτές, ο Seyboth Wild μιλάει για το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της οικογένειάς του. 

"Η οικογένειά μου από την πλευρά της μητέρας μου είναι Ναζί... κυριολεκτικά!" αποκαλύπτει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ο Βραζιλιάνος, όταν η σύντροφός του έκανε τη διαπίστωση ότι η μητέρα του "δεν συμπαθεί τους γκέι, τους μαύρους και τους Εβραίους".

"Ο προπάππους μου, από την πλευρά της μητέρας μου, ήταν προγενέστερος του Χίτλερ. Εκείνος τον έφερε από την Αυστρία και του έμαθε τη ζωή", πρόσθεσε ο Seyboth Wild, που έστειλε και μερικές φωτογραφίες στην Lima από το οικογενειακό του άλμπουμ, στο οποίο όντως υπάρχει μέλος της οικογένειάς του που στέκεται δίπλα στον Χίτλερ.

"Τι να κάνω; είναι η ιστορία, αν στο έλεγα θα έφευγες" φαίνεται πως γράφει ακόμα στην Lima ο Seyboth Wild, η πρώην σύντροφός του ωστόσο είχε κρατήσει πολλά ακόμα screenshots που τον "καίνε".

Σε ένα απ' αυτά, φαίνεται πως την επικρίνει για το ντύσιμό της, ενώ δεν απουσιάζουν τα ρατσιστικά σχόλια για "φτωχές και γ@μ***νες μαύρες γυναίκες".

Μετά και το δημοσίευμα της O Globo, η οικογένεια του 23χρονου αρνήθηκε κατηγορηματικά τα παραπάνω σχόλια. Ο ίδιος ο Seyboth Wild, εξέδωσε μια ανακοίνωση, μέσα από την οποία εξηγεί πως ο λόγος που δεν μιλάει δημόσια για τις εις βάρος του κατηγορίες είναι το γεγονός πως η δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει αποφανθεί, ενώ αναφέρει και πως έχει κινηθεί νομικά κατά της Lima, πιθανότατα για τα screenshots που έδωσε στη δημοσιότητα.   

"Σχετικά με κάποια άρθρα που έχουν δημοσιευτεί για μένα την τελευταία εβδομάδα, θα ήθελα να διευκρινίσω πως όλες οι υποθέσεις που τρέχουν στη Βραζιλία, ανάμεσα στις οποίες και μια  ποινική υπόθεση στην οποία είμαι το θύμα, προστατέυονται από το δικαστικό απόρρητο και δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις. Αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη διαταγή που εκδόθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 από το δικαστικό σώμα της Πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πάνω απ' όλα όμως, θέλω να θυμίσω πως δεν υπήρξε δίκη, επομένως δεν μπορώ να κριθώ ένοχος.

Δεν έχω λάβει ακόμα το κλητήριο που εκδόθηκε από το Υπουργείο του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς δεν έχω πλέον μόνιμη κατοικία στη Βραζιλία. Πέρασα τους τελευταίους μήνες κάνοντας προπονήσεις στην Αργεντινή ή συμμετέχοντας σε τουρνουά σε άλλες χώρες. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά, που επίσης δεν κλήθηκε επειδή δεν έχει μόνιμη κατοικία στη Βραζιλία. Οι δικηγόροι μου έχουν ήδη ενημερώσει τις αρχές για τη διεύθυνση των γονιών μου στην Παρανά.

Αυτή τη στιγμή είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στην καριέρα μου, έχω επιστρέψει στο καλύτερό μου επίπεδο και είμαι σίγουρος πως η αθωότητά μου θα αποδεχτεί εν ευθέτω χρόνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots