Βόμβα στο Παρίσι: Εκτός ο Medvedev! (vids)

 
Βόμβα στο Παρίσι: Εκτός ο Medvedev! (vids)
© Philippe Montigny/FFT
tennisnews team Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 - 18:54

Στον πρώτο του αγώνα μετά από την κατάκτηση του Masters της Ρώμης, ο Daniil Medvedev ηττήθηκε από το Νο.172 της παγκόσμιας κατάταξης, Thiago Seyboth Wild, αποχαιρετώντας από τον 1ο κιόλας γύρο το Roland Garros.

Το φετινό Roland Garros ξεκίνησε με τους καλύτερους όρους για τον Daniil Medvedev, που ήταν στο Νο.2 του ταμπλό και μόλις κατέκτησε το σημαντικότερο (και πρώτο) χωμάτινο τίτλο του, στο 1000άρι της Ρώμης.

Παρόλα αυτά, ο 27χρονος Ρώσος γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του στο Παρίσι από τον Βραζιλιάνο Thiago Seyboth Wild, Νο.172 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (5), 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-4.

Για 4 ώρες και 15 λεπτά μονομάχησαν οι δυο τενίστες, με τον Medvedev να τελειώνει το παιχνίδι με 15 διπλά λάθη και να χάνει το σερβίς του 7 φορές συνολικά στο ματς, οι 3 από αυτές στο αποφασιστικό 5ο σετ, που ήταν και ο λόγος που έχασε αυτό το παιχνίδι.

Πιο αναλυτικά, ο Medvedev μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Seyboth Wild ισοφάρισε άμεσα και μετά απ' αυτό οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, ως το tie-break. Εκεί ο Βραζιλιάνος προηγήθηκε με 6-3 και τελικά έκλεισε το σετ στο 3ο του set point.

Μια ανάσα μακριά από το 2-0 σετ έφτασε περίπου μια ώρα αργότερα, μετά από ένα ακόμα πολύ κλειστό και αμφίρροπο σετ, στο οποίο και οι δυο είχαν ευκαιρίες, αλλά κανείς δεν έφτασε στο break. Το tie-break έκλεισε για μια ακόμα φορά το σετ, με τον Seyboth Wild να χάνει τεράστια ευκαιρία από το 6-4 και τον Medvedev να μένει "ζωντανός", χάρη στους 4 συνεχόμενους πόντους που κέρδισε στο κλείσιμο του σετ.

Ο πρωταθλητής της Ρώμης κέρδισε 4 games στη σειρά για να πάρει και το 3ο σετ με 6-2 και κάπου εκεί όλα έδειχναν πως είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πως αργά ή γρήγορα θα έφτανε και στο ζητούμενο, το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Roland Garros.

Ο Seyboth Wild ωστόσο προηγήθηκε με 3-0 στο 4ο σετ και παρά την προσωρινή απάντηση του Medvedev για το 3-2, έκανε άμεσα το νέο break για το 5-2 και τελικά πήρε το σετ στο 9ο game (6-3), βάζοντας σε νέες περιπέτειες τον Ρώσο.

Ο τελευταίος δεν μπορούσε με τίποτα να βρει εύκολους πόντους στο σερβίς του στο 5ο σετ, στο οποίο δυο φορές επέστρεψε από break πίσω, στο 2-2 και στο 3-3, αλλά δέχτηκε και 3ο break στη συνέχεια για να μείνει ξανά πίσω με 3-4.

Παρότι αυτός ήταν ο 1ος αγώνας του σε κυρίως ταμπλό στο Roland Garros και ο 2ος συνολικά σε ένα Grand Slam, ο 23χρονος δεν έδειξε νευρικότητα και έπαιξε πολύ καλά στη συνέχεια, για να υπερασπιστεί το σερβίς του στα δυο επόμενα games  και να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβο σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Ήταν η 1η του νίκη σε ένα Grand Slam και ήρθε απέναντι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και η καλύτερη νίκη που έχει γενικά στην καριέρα του.

Ο Seyboth Wild, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο τουρνουά, θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Quentin Halys και Guido Pella.

Ο Medvedev θα βγει αφενός από τη μάχη για το Νο.1, ενώ αφετέρου κινδυνεύει και η θέση του στο Νο.2, από τους Novak Djokovic και Στέφανο Τσιτσιπά.

Αξίζει να σημειωθεί πως με εξαίρεση τα δυο τελευταία χρόνια, το 2021 (προημιτελικά) και το 2022 (4ος γύρος), ο Medvedev έχει χάσει όλες τις άλλες σεζόν στο Roland Garros από τον 1ο γύρο, φτάνοντας πλέον τις 5 ήττες σε πρεμιέρες του στο τουρνουά (2017, 2018, 2019, 2020, 2023).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots