ATP
O Federer, o Djokovic και ο ...Zeballos! (vid)

 
O Federer, o Djokovic και ο ...Zeballos! (vid)
O Federer, o Djokovic και ο ...Zeballos! (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 - 12:42

Ο Horacio Zeballos επικράτησε με 6-7(2), 7-6(6), 6-4 επί του Rafael Nadal στον τελικό του VTR Open στο Vina del Mar της Χιλής και έγινε ο 3ος τενίστας που κερδίζει τον Ισπανό σε τελικό σε χωμάτινη επιφάνεια μετά τους Roger Federer και Novak Djokovic. Ταυτόχρονα ο Αργεντίνος κατέκτησε τον 1ο τίτλο του στο ATP tour, μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών στο χώμα, που προέρχονταν από τραυματισμό και απουσία 7,5 μηνών από το tour.

Το No.73 στην παγκόσμια κατάταξη Zeballos, αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Nadal και του στέρησε αυτό που θα αποτελούσε ένα θριαμβευτικό comeback στην αγωνιστική δράση μετά από την πολύμηνη απουσία του.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 27χρονου Αργεντινού απέναντι σε τενίστα της πρώτης δεκάδας στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος αριστερόχειρας που νίκησε τον Nadal σε clay court επιφάνεια.

Ο Zeballos που έγινε, μετά τον Bernard Tomic, ο δεύτερος τενίστας που κατέκτησε για πρώτη φορά τίτλο στο ATP Tour το 2013, δήλωσε πανευτυχής για αυτή του την επιτυχία:

"Είναι ένα όνειρο για μένα. Το να φτάσω σε θέση να παίξω έναν τελικό με τον Rafael Nadal, ήταν ήδη αρκετό. Είναι κάτι που θα μείνει στη μνήμη μου για όλη μου τη ζωή", και συνέχισε:

"Δούλεψα πολύ σκληρά γιατί πραγματικά ήθελα να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο. Εδώ και κάποιους μήνες παίζω σε υψηλό επίπεδο και νομίζω πως βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι πολύ δυνατός τόσο σε φυσική κατάσταση, όσο και σε ψυχολογία".

Ο Nadal με τη σειρά του, που έφτασε στον τελικό στην επανεμφάνισή του στην αγωνιστική δράση, έχασε μόλις τον 5ο 'χωμάτινο' τελικό του σε 41 αναμετρήσεις, ενώ έδειξε να έχει θετική διάθεση στις δηλώσεις του.

"Ήταν ένα σπουδαίο τουρνουά για μένα. Αν λάβουμε υπ΄'οψην τα πάντα ήταν θετικό. Είναι αλήθεια πως ήθελα να κερδίσω, αλλά δεν ήταν δυνατόν. ΄Επαιξε καλύτερα από μένα και εγώ δεν έπαιξα το καλύτερο παιχνίδι μου".

"Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω και να προπονούμαι με ελπίδα, κίνητρο και με την νοοτροπία πως κάθε εβδομάδα πρέπει να αισθάνομαι καλύτερα. Ελπίζω πως αυτή ήταν η αρχή για πολλά καλά πράγματα για μένα".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots