ATP
Ταλαιπωρήθηκε, αλλά πέρασε ο Nole (vids)

 
Ταλαιπωρήθηκε, αλλά πέρασε ο Nole (vids)
Ταλαιπωρήθηκε, αλλά πέρασε ο Nole (vids)
tennisnews team Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 - 1:16

O Novak Djokovic ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον εμπνευσμένο David Goffin, αλλά και από τον καυτό Ήλιο του Μαϊάμι, κατάφερε όμως να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βέλγου έπειτα από δυο πολύ κλειστά σετ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Miami Open.

O Djokovic κέρδισε τον Goffin με 7-6 (5), 6-4 σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό στο Crandon Park, που παρά το γεγονός ότι είχε δυο σετ, χρειάστηκε 2 ώρες και 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Ο Goffin τα έδωσε όλα και ταλαιπώρησε αρκετά τον Nole, με τους δυο παίκτες να αγωνίζονται κάτω από τον καυτό, μεσημεριανό Ήλιο του Μαϊάμι, όπου σήμερα η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς υπό σκιά!

Ο Djokovic πάντως κράτησε "ζωντανό" τον μεγάλο του στόχο, αποκτώντας το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Kei Nishikori και στον Νικ Κύργιο.

Ο Djokovic θα διεκδικήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Μαϊάμι, τον 4ο φετινό μετά από το Qatar Open, το Australian Open και το Indian Wells Masters, καθώς και τον 28ο τίτλο του σε Masters διοργάνωση, όπου μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Rafael Nadal, με 27 τίτλους. Θα αγωνιστεί σε τελικό για 89η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 63ο τίτλο του (62-26).

Ο Goffin ήταν εκείνος που έκανε πρώτος break στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος και το νωθρό ξεκίνημα του Djokovic. Αφού κατάφερε να μείνει κοντά στον Σέρβο, σώζοντας δύο break points και κρατώντας το σερβίς του σε ένα game που ξεπέρασε σε διάρκεια τα 10 λεπτά, ο Βέλγος έκανε το break και προηγήθηκε με 4-3 στο 1ο σετ.

 

FABULOUS! Watch as David Goffin outlasts Novak Djokovic in an epic rally at the Miami Open. And watch the semi-final here: tnn.is/Live

Δημοσιεύτηκε από TennisTV.com στις Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Δεν κατάφερε όμως να διαχειριστεί την πίεση και όταν κλήθηκε να πιστοποιήσει το προβάδισμά του, δεν είχε τα σερβίς που θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο πολύ συγκεντρωμένος σε εκείνο το game Nole, να πάρει πίσω το break πολύ γρήγορα και με πειστικό τρόπο, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ο Goffin δε σταμάτησε να πιέζει τον Djokovic και είχε νέα ευκαιρία στο 11ο game, στο οποίο ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αντιμετώπισε νέα προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς. Παρά τα μέτρια σερβίς του όμως, ο Goffin έκανε 4 συνεχόμενα λάθη και από το 0-30, ο Nole κράτησε το σερβίς του για το 6-5.

 

Another marathon rally in Miami! This time Novak Djokovic takes it with a fine lob against David Goffin. Watch the match here: tnn.is/Live

Δημοσιεύτηκε από TennisTV.com στις Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Τουλάχιστον ο Goffin έμεινε ψύχραιμος μετά από τη χαμένη αυτή ευκαιρία και κατάφερε να σερβίρει επιτυχημένα για δεύτερη φορά, για να παραμείνει σε αυτό το πρώτο σετ, στέλνοντας το πρώτο σετ στο tie-break.

Στα μισά του tie-break o Djokovic είχε το προβάδισμά με 4-2, ο Goffin όμως είχε μια τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί σε κρίσιμο σημείο με mini-break και την έχασε. Ο Βέλγος, αφού ισοφάρισε σε 4-4, έφερε έναν πόντο στο μέρος του, αλλά όταν χρειάστηκε να τον τελειώσει με smash, σημάδεψε λάθος. Η μπάλα πήγε πάνω στον Djokovic, που έδειξε την κλάση του και άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, κερδίζοντας τον πόντο και κάνοντας το υπέρ του 5-4.

 

If David Goffin doesn't win this semi-final match against Novak Djokovic in Miami he might regret losing this key point in the first-set tiebreak. Watch live: tnn.is/Live

Δημοσιεύτηκε από TennisTV.com στις Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Αργότερα, ο Goffin έκανε ένα ακόμα "δώρο" στον Σέρβο, χάνοντας ένα forehand, για να γίνει το 6-4. Ο Βέλγος έσβησε το πρώτο set point με φανταστικό drop shot, o Nole όμως γύρισε έναν ακόμα απίθανο πόντο στο δεύτερο set point και έφερε στο μέρος του αυτό το "μαραθώνιο" πρώτο σετ, έπειτα από 74 λεπτά στο παιχνίδι!

Οι δυο παίκτες πήραν αμφότεροι ανάσες στο ξεκίνημα του 2ου σετ, το οποίο άνοιξαν με εύκολα κρατήματα στα σερβίς τους. Ο Goffin ήταν εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία για break αυτή τη φορά, στο 4ο game, όταν ήταν μπροστά με 2-1 και είχε ένα break point για το 3-1 σε δεύτερο σερβίς του Σέρβου.

Δεν αξιοποίησε την ευκαιρία αυτή και αργότερα ο Djokovic τον τιμώρησε, όταν έκανε ένα πολύ σημαντικό break και προηγήθηκε με 4-3 στο 2ο σετ. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου απλοποίησε αρκετά την κατάσταση μετά από αυτό το break. Κράτησε με love το σερβίς του στο 8ο game για το 5-3 και πίεσε τον Βέλγο στο 9ο game, αλλά ο τελευταίος κράτησε με δυσκολία το σερβίς του και μείωσε σε 5-4.

Τελικά ο Nole "κλείδωσε" τη νίκη του στο δικό του σερβίς, στο 10ο game του 2ου σετ, στο οποίο έχασε μόνο έναν πόντο και αξιοποίησε το πρώτο του match point με εξαιρετικό πρώτο σερβίς.

Αυτή ήταν η 13η διαδοχική νίκη για τον Djokovic, που βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 27-1. Στο Μαϊάμι έχει πια 41 νίκες σε 46 αναμετρήσεις (41-5) και οι 15 από αυτές είναι συνεχόμενες. Θα διεκδικήσει τον 3ο διαδοχικό του τίτλο στο Masters της Φλόριντα και 6ο συνολικά, με τον οποίο μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του πολυνίκη του θεσμού, Andre Agassi.

Ο τελικός των ανδρών θα γίνει την Κυριακή, στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Ο Djokovic έχει ρεκόρ 6-2 απέναντι στον Kei Nishikori, ενώ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν τον Νικ Κύργιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots