ATP
H "χρυσή" ευκαιρία του Murray

 
H "χρυσή" ευκαιρία του Murray
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 - 13:13

Μπροστά σε 15.000 συμπατριώτες του, ο Andy Murray θα έχει μια "χρυσή" ευκαιρία να κερδίσει τον μεγαλύτερο τίτλο του στα τελευταία τρία χρόνια, στον πρώτο του τελικό Grand Slam που δε θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic ή τον Roger Federer! Απέναντί του θα είναι ο Milos Raonic, ο οποίος θέλει να κάνει άλλη μια υπέρβαση και να μπει για πάντα στα βιβλία της ιστορίας του τένις.

Από το πρόγραμμα της 13ης και τελευταίας ημέρας του Wimbledon, ξεχωρίζει ο τελικός του μονού ανδρών, ανάμεσα στον Andy Murray και στον Milos Raonic, που θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα (Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από το Nova Sports 1.

Από τη μέρα που αποκλείστηκε ο Djokovic από το Wimbledon, o Andy Murray έγινε το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο 29χρονος Βρετανός, Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν φιναλίστ και στο Australian Open, και στο Roland Garros φέτος, όμως και στους δύο τελικούς ηττήθηκε από τον Djokovic.

Αυτή την εβδομάδα προκρίθηκε στον 11ο τελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, θα είναι ωστόσο ο πρώτος που δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Djokovic ή τον Federer, με αποτέλεσμα να έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους, 3 χρόνια μετά από το δεύτερο και τελευταίο Grand Slam που κέρδισε, επίσης στο Wimbledon.

O Βρετανός ένωσε ξανά τις δυνάμεις του με τον Ivan Lendl στη φετινή grass court season, στην οποία παραμένει αήττητος μέχρι στιγμής, έχοντας 11 διαδοχικές νίκες. Είχε κατακτήσει το Aegon Championships στο Queen's πριν 3 εβδομάδες, κερδίζοντας μάλιστα στον τελικό τον σημερινό του αντίπαλο, Milos Raonic, στα τρία σετ.

Με τον Lendl είχε κερδίσει τους σημαντικότερους τίτλους του, το US Open του 2012, το Wimbledon του 2013 και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Θα είναι αξιοσημείωτο αν μόλις 3 εβδομάδες μετά την επανένωσή τους, επιστρέψει και στους Grand Slam τίτλους.

Στην αντίπερα όχθη, θα είναι ο Milos Raonic. Ένας παίκτης χωρίς πολλές εμπειρίες σε τέτοιους αγώνες, αφού προχθές αγωνίστηκε μόλις για 3η φορά σε ημιτελικό Grand Slam, με τη δεύτερη να ήταν λιγότερο από 6 μήνες πριν, στο Australian Open. Kέρδισε τον Roger Federer έπειτα από μια επική μάχη των 5 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του Grand Slam τελικό.

Και για τον Raonic αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπει στα βιβλία της ιστορίας και να κάνει το μεγάλο βήμα που θα αλλάξει για πάντα την καριέρα του. Ήδη ο 25χρονος έχει πετύχει ένα μοναδικό επίτευγμα, έχει γίνει ο πρώτος Καναδός τενίστας στην ιστορία που έχει προκριθεί σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης στα μονά, στη συνολική ιστορία του τένις.

Σε άνδρες και γυναίκες, μόνο η Eugenie Bouchard είχε καταφέρει να προκριθεί σε άλλον τελικό μονού σε major διοργάνωση, στο Wimbledon του 2014. Συνεπώς, μια νίκη χωρίζει τον Raonic από το να γίνει ο μοναδικός εκπρόσωπος του Καναδά που θα κερδίσει Grand Slam τίτλο στα μονά.

Στις 9 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, o Murray έχει κερδίσει 6 φορές τον Raonic (6-3). Τον είχε κερδίσει όπως αναφέρθηκε στην τελευταία τους συνάντηση, που ήταν και πάλι σε έναν τελικό στο γρασίδι, στο Queen's, ενώ φέτος τον έχει κερδίσει 3 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Συνολικά ο Βρετανός έχει 5 διαδοχικές νίκες και η τελευταία νίκη του Καναδού είναι από τον Μάρτιο του 2014, όταν τον είχε αποκλείσει στη φάση των "16" του Indian Wells Masters.

Φυσικά ο τελικός του μονού ανδρών δε θα είναι το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας. Στο Centre Court θα ακολουθήσει ο τελικός του μεικτού διπλού, στον οποίο η Anna-Lena Groenefeld και ο Robert Farah θα αντιμετωπίσουν την Heather Watson και τον Henri Kontinen.

Στο Νο.1 Court θα γίνει ο τελικός των διπλών αγοριών, που θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Εσθονός Kenneth Raisma, θα αντιμετωπίσουν τους Καναδούς Felix Auger-Aliassime και Denis Shapovalov, που έχουν ήδη έναν τίτλο στα διπλά Grand Slam, στο US Open του 2015, ενώ έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές και στο Junior Davis Cup με την ομάδα του Καναδά.

Centre Court (16:00):
1. Andy Murray (2) v. Milos Raonic (6)
2. Heather Watson/Henri Kontinen v. Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah (15)

No.1 Court (15:00):
1. Denis Shapovalov (5) v. Alex De Minaur (7)
2. Lindsay Davenport/Mary Joe Fernandez v. Martina Navratilova/Selima Sfar
3. Stefanos Tsitsipas/Kenneth Raisma (2) v. Auger-Aliassime/Denis Shapovalov (1)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots