ATP
Αμφίβολος για Davis Cup o Murray

 
Αμφίβολος για Davis Cup o Murray
Αμφίβολος για Davis Cup o Murray
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 - 16:33

Mετά και από την κατάκτηση του Wimbledon, o Andy Murray εξήγησε πως πιθανότατα θα αποσύρει τη συμμετοχή του από τον προημιτελικό του Davis Cup, στον οποίο η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Ο Murray είχε δύο γεμάτες εβδομάδες στο Wimbledon και κέρδισε 7 αγώνες, για να κατακτήσει τον 3ο Grand Slam τίτλο του. Συνολικά, είχε 12 διαδοχικές νίκες αυτό το μήνα, για τη σεζόν του γρασιδιού.

Όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε για το Wimbledon, μάλλον δε θα αγωνιστεί στον προημιτελικό του Davis Cup στο τέλος αυτής της εβδομάδας, στον οποίο η ομάδα του, Μεγάλη Βρετανία, θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Θυμίζουμε πως ο Murray έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της Μεγάλης Βρετανίας πέρσι και βοήθησε τα μέγιστα την πατρίδα του να φτάσει στον πρώτο της τίτλο στο θεσμό από το 1936! Είχε πάει επίσης στον 1ο γύρο της φετινής διοργάνωσης, βοηθώντας τη Μεγάλη Βρετανία να αποκλείσει την Ιαπωνία με 3-1.

Στα προημιτελικά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη Σερβία. Μετά από τον αποκλεισμό του στον 3ο γύρο του Wimbledon, o Novak Djokovic απέσυρε τη συμμετοχή του από τους αγώνες του Davis Cup και αυτόματα η Μεγάλη Βρετανία έγινε το φαβορί της συνάντησης. Αν ωστόσο επιβεβαιώσει ο Murray πως δε θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, τότε οι Σέρβοι θα ανακτήσουν τον τίτλο του φαβορί.

Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί μπορούν να ελπίζουν πως θα έχουν στη Σερβία τον Murray - που σημαίνει αυτόματα ότι θα έχουν και πολύ καλές πιθανότητες για να προκριθούν στα ημιτελικά - καθώς ο σπουδαίος Σκωτσέζος τενίστας, είπε πως θα μιλήσει πρώτα με τον αρχηγό της ομάδας, Leon Smith, πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Να σημειωθεί πως οι Σέρβοι έχουν γνωστοποιήσει ήδη πως στην αποστολή τους θα έχουν τους Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Janko Tipsarevic και Nenad Zimonjic. Οι Βρετανοί θα έχουν σίγουρα στο Βελιγράδι τους Kyle Edmund, Daniel Evans και Jamie Murray, ενώ μέχρι στιγμής είναι δηλωμένος στην αποστολή και ο πρωταθλητής του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots