ATP
Murray: "To No. 1 είναι πολύ δύσκολο"

 
Murray: "To No. 1 είναι πολύ δύσκολο"
Murray: "To No. 1 είναι πολύ δύσκολο"
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 - 15:43

Μετά και την κατάκτηση του Wimbledon, που τον έφερε 3.190 βαθμούς πιο κοντά στον Novak Djokovic, o Andy Murray δήλωσε πως θα ήθελε να γίνει το επόμενο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο αναγνωρίζει πως ακόμα παραμένει ένας πολύ δύσκολος στόχος.

"Ήξερα πως πέτυχα κάτι ξεχωριστό την Κυριακή, γιατί ο Ivan Lendl με αγκάλιασε", δήλωσε χαριτολογώντας στο BBC o Murray, ο οποίος ένωσε ξανά τις δυνάμεις του με τον Lendl τον προηγούμενο μήνα και από τότε μετράει 12 διαδοχικές νίκες στο tour και 2 τίτλους. O Lendl παρακολούθησε όλους τους αγώνες του Murray στο Wimbledon, ωστόσο ήταν ατάραχος και πανηγύρισε για πρώτη φορά όταν ο παίκτης του κατέκτησε το τρόπαιο!

"Το καλύτερο πράγμα για μένα μετά από αυτόν τον αγώνα, ήταν πως είχα την ευκαιρία να περάσω χρόνο στα αποδυτήρια με κάποιους σπουδαίους πρωταθλητές. Ο Stefan Edberg ήταν εκεί, οι Boris Becker, Pat Cash, Richard Krajicek και προφανώς ο Ivan, δεν ήταν κακός παίκτης", συνέχισε ο Βρετανός, με την ίδια χιουμοριστική διάθεση, για τον προπονητή του και κάτοχο 8 Grand Slam τίτλων.

"Δε μιλήσαμε για τένις αλλά για καθημερινά πράγματα, όπως τα παιδιά και τη ζωή γενικότερα. Ήταν πολύ όμορφο που ήμουν μέρος όλου αυτού. Μου φάνηκε σουρεαλιστικό που μιλούσα μαζί τους. Τους παρακολουθούσα συνεχώς καθώς μεγάλωνα, καμιά φορά ακόμα βλέπω βίντεο με τους αγώνες τους. Ήταν περίεργο."

Ο Lendl έχει βοηθήσει τον Murray να κερδίσει Grand Slam τίτλους και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, η μεγάλη πρόκληση όμως είναι να τον φέρει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό ήταν πιθανότατα και ένα από τα κίνητρα του Τσέχου τεχνικού, για να επιστρέψει στο box του Murray.

Ο Βρετανός πάντως σημειώνει πως κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μπορεί να μείωσε τη διαφορά του από τον Djokovic κατά 3.190 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, ωστόσο απέχει ακόμα από τον Σέρβο και το Νο. 1 του κόσμου κατά 4.845 βαθμούς.

"Θα ήθελα να φτάσω στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η συνέπεια του Novak είναι απίστευτη. Χρειάζεται να διατηρηθώ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ήμουν στους δύο τελευταίους μήνες για να μειώσω την απόσταση. Αυτό σημαίνει περισσότερη σκληρή δουλειά και δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι πολύ απαιτητικό και σωματικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots