ATP
"O Murray δικαιούται να χάσει το Davis Cup"

 
"O Murray δικαιούται να χάσει το Davis Cup"
"O Murray δικαιούται να χάσει το Davis Cup"
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 11:33

O Andy Murray δεν έχει αποσύρει ακόμα τη συμμετοχή του από τον προημιτελικό του Davis Cup, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δε θα αργήσει να το κάνει, αφού ακόμα και ο αρχηγός της Μεγάλης Βρετανίας, Leon Smith, δήλωσε πως δικαιούται μερικές επιπλέον μέρες ξεκούρασης.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μεγάλη Βρετανία θα φιλοξενηθεί το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας (15-17 Ιουλίου) στο Βελιγράδι από τη Σερβία, για την προημιτελική φάση του Davis Cup.

O Murray ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη Μεγάλη Βρετανία στην κορυφή του Davis Cup για πρώτη φορά από το 1936, ενώ δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα της ομάδας του στα τελευταία τρία χρόνια. Τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε, ήταν τον Απρίλιο του 2013, όταν ακόμα οι Βρετανοί βρισκόντουσαν στην 1η κατηγορία της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως μόλις κατέκτησε το Wimbledon, του δίνουν κάθε δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του από τον προημιτελικό αυτής της εβδομάδας. Κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον "ήρωα" του βρετανικού τένις, παραμόνο τους υπεύθυνους για το πολύ "βαρύ" πρόγραμμα των παικτών, όπως είπε και ο αρχηγός της βρετανικής ομάδας Davis Cup, Leon Smith.

"Έχει κάθε δικαίωμα να προσέξει το σώμα του και το μυαλό του. Θέλει να ξεκουραστεί και θέλει να είναι στα καλύτερά του στους Ολυμπιακούς και στο US Open. Θα θέλαμε να έρθει μαζί μας πάντως, να στηρίξει την ομάδα. Είμαστε πολύ κοντά όλοι στην ομάδα", δήλωσε ο Smith στο BBC, δείχνοντας πως - παρόλο που ακόμα δεν είναι επίσημο - ο Murray μάλλον δε θα αγωνιστεί στο Βελιγράδι.

"Στην ομάδα μας έχουμε ένα εκπληκτικό σύνολο παικτών, που σίγουρα θα σεβαστούν την απόφαση του Andy. Ελπίζουμε πως θα είναι μαζί μας στην αποστολή ακόμα και αν δεν αγωνιστεί, γιατί η αφοσίωση που δείχνει είναι απίστευτη", συμπλήρωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Τα τελευταία χρόνια, στα οποία ο Murray δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας, ο 29χρονος έχει πετύχει 15 νίκες σε 16 αναμετρήσεις στα μονά, καθώς και 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα διπλά, όπου συνεργάστηκε με τον αδερφό του, Jamie Murray (σε 4 αγώνες) και με τον Colin Fleming (σε 2 αγώνες).

Να σημειωθεί πως ακόμα και χωρίς τον Murray, οι Βρετανοί θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να διατηρήσουν "ζωντανό" το όνειρο της υπεράσπισης του τίτλου τους, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους, τους φορμαρισμένους Daniel Evans και Kyle Edmund. Οι Σέρβοι δε θα έχουν στην ομάδα τους ούτε τον Novak Djokovic, ούτε τον Viktor Troicki, επομένως δε θα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στη συνάντηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots