ATP
Δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Murray

 
Δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Murray
Δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Murray
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 - 12:57

O Andy Murray, πρωταθλητής πέρσι στο Rogers Cup, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters του Καναδά, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στο Τορόντο. Ο πρωταθλητής του Wimbledon, θα αγωνιστεί κατ' ευθείαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που ξεκινάνε σε 3 περίπου εβδομάδες.

Ο Murray απέσυρε τη συμμετοχή του από το Rogers Cup του Τορόντο κι έτσι δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του την επόμενη εβδομάδα στο καναδικό Masters.

Ο 29χρονος Βρετανός, Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, θα ταξιδέψει στη Μαγιόρκα, όπου θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για το Ρίο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας.

"Πάντα ανυπομονώ για να πάω στον Καναδά και αυτή είναι η πρώτη φορά που χάνω το τουρνουά. Οι διοργανωτές κάνουν υπέροχη δουλειά και πάντα προσέχουν τους παίκτες. Το σώμα μου όμως χρειάζεται ξεκούραση, γιατί είχα πολλά γεμάτα τουρνουά τους τελευταίους μήνες. Ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους στο Τορόντο και ανυπομονώ να επιστρέψω στον Καναδά την επόμενη χρονιά", δήλωσε ο Murray.

O κορυφαίος Βρετανός τενίστας στην ιστορία της Open era και πρόσφατος πρωταθλητής του Wimbledon, αγωνίστηκε για 10 συνεχόμενες χρονιές στο Rogers Cup, από το 2006 έως το 2015. Κατέκτησε 3 φορές τον τίτλο, το 2009, το 2010 και το 2015.

Τη θέση του Murray στο κυρίως ταμπλό του Rogers Cup θα πάρει ο Ισπανός, Marcel Granollers. Εκτός από τον Βρετανό, από το τουρνουά απέσυραν τις συμμετοχές τους επίσης οι Richard Gasquet και Andreas Seppi.

O Murray ουσιαστικά "θυσίασε" τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στον Καναδά, αλλά θέλει να είναι φρέσκος για το πολύ σημαντικό ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου επίσης υπερασπίζεται το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε το 2012 στο Λονδίνο. Το τουρνουά τένις του Ρίο θα αρχίσει στις 6 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 του ίδιου μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots