ATP
Πίσω στις νίκες ο Djokovic (vid)

 
Πίσω στις νίκες ο Djokovic (vid)
Πίσω στις νίκες ο Djokovic (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 - 21:50

Στον πρώτο του αγώνα μετά από το Wimbledon, o Novak Djokovic επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Gilles Muller με 2-0 σετ. O Nole, ο οποίος ήταν "μουδιασμένος" στην πρεμιέρα του στο Rogers Cup, προκρίθηκε στον 3ο γύρο του καναδικού Masters, όπου τον περίμενε ο 37χρονος Radek Stepanek.

O Novak Djokovic επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Gilles Muller με 7-5, 7-6 (3), για τον 2ο γύρο του Rogers Cup. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση του 29χρονου Σέρβου εδώ και περίπου ένα μήνα, από τον απρόσμενο αποκλεισμό του στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Μπορεί να ήταν κάπως "μουδιασμένος" και να είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό από τη γραμμή του σερβίς αντίπαλο - ο Muller έκανε 11 άσους στον καλύτερο receiver όλων των εποχών - αλλά στα κρίσιμα σημεία ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ανέβαζε το επίπεδό του και κατάφερε να πάρει μια "καθαρή" - έστω και δύσκολα - πρώτη νίκη στο Τορόντο.

Στο 1ο σετ, ο Djokovic έχασε όλους κι όλους 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς. Ήταν πολύ σοβαρός μέχρι και στα δεύτερα σερβίς του, στα οποία κέρδισε τους 7 από τους 8 πόντους. Στο 11ο game κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο break, για να πάρει το πρώτο του προβάδισμα στον αγώνα (6-5) και στο 12ο game ολοκλήρωσε το σετ στο σερβίς του.

Στο 2ο σετ ο Djokovic έχασε δύο φορές προβάδισμα με break, δείχνοντας μια χαλάρωση για τα δεδομένα του. Προηγήθηκε αρχικά με 2-1, ο Muller όμως ισοφάρισε αμέσως σε 2-2. Το ίδιο έγινε και προς το τέλος του σετ, όταν ο Σέρβος έκανε το 5-4 με νέο break, δεν κατάφερε όμως να κλείσει τον αγώνα στο service game του στη συνέχεια, με τον 33χρονο να απαντάει ξανά άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Muller έσωσε break point στο 11ο game, για να πάρει 3 συνεχόμενους πόντους και να πάρει το προβάδισμα με 6-5, αναγκάζοντας τον Djokovic να σερβίρει για να μείνει σε ένα σετ που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα.

To No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης πάντως έκανε το καθήκον του, έστειλε αυτό το σετ στο tie-break και έδειξε την κλάση του στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ. Επέστρεψε από το 1-3 στο tie-break, κέρδισε 6 συνεχόμενους πόντους και ολοκλήρωσε την 3η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Λουξεμβούργιο, σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Έστω και με αυτό τον αγχωτικό τρόπο, ο Nole μπήκε στους "16" του Masters του Καναδά, όπου τον περίμενε ο 37χρονος Radek Stepanek. Ο βετεράνος Τσέχος, που διανύει μια εξαιρετική σεζόν, ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά και σήμερα πανηγύρισε την 4η νίκη του στο Τορόντο, επικρατώντας του Καναδού Peter Polansky 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots