ATP
Νίκη Khachanov σε νέα "παράσταση" Κύργιου (vids)

 
Νίκη Khachanov σε νέα "παράσταση" Κύργιου (vids)
Νίκη Khachanov σε νέα "παράσταση" Κύργιου (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 - 7:46

O Karen Khachanov πήρε μια δύσκολη νίκη εις βάρος του Νικ Κύργιου, αυτό που τράβηξε ωστόσο όλα τα βλέμματα για μια ακόμα φορά ήταν η νέα παράσταση του Κύργιου, που είχε πολλά νεύρα, κινδύνεψε να αποβληθεί και ενδέχεται να αντιμετωπίσει "βαριά" τιμωρία από την ΑΤΡ.

Ο Khachanov επικράτησε του Κύργιου με 6-7 (3), 7-6 (4), 6-2, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές αξιοπρόσεκτες εξωαγωνιστικές στιγμές, με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο, Νικ Κύργιο.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός δεν ήταν ευχαριστημένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και φρόντισε να το δείξει σε όλους, εξωτερικεύοντας τον εκνευρισμό του καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

O Κύργιος κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ στο tie-break, παρόλο που έχανε με 2-5. Το έκανε επίσης ενώ είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλό του, λόγος για τον οποίο κάλεσε και τον φυσιοθεραπευτή στο court.

Την ώρα που δεχόταν βοήθεια από τον γιατρό, μονολόγησε: "Αν κρατούσε το σερβίς του στο 5-3 θα αρκούσε. Κυριολεκτικά έκανε break στον εαυτό του. Δεν έπρεπε να κάνω τίποτα. Δεν κουνήθηκα καν. Έκανε διπλό λάθος, μετά δυο αβίαστα. Απλά στεκόμουν εκεί και χτύπησα έναν winner, κυριολεκτικά έκανε break στον εαυτό του. Δεν κουνιέμαι. Μπορώ απλά να κάθομαι εκεί και να σερβίρω χωρίς να κουνιέμαι. Είναι ενοχλητικό, πονάω." Αμέσως μετά, κάλυψε με μια πετσέτα την κάμερα, όταν παρατήρησε πως είναι "στον αέρα".

Ο τραυματισμός συνέχισε να ταλαιπωρεί τον Κύργιο στο 2ο σετ, με τους δυο παίκτες πάντως να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλο το σετ, κρατώντας τα σερβίς τους. Στο 9ο game ο Κύργιος είχε νέο ξέσπασμα, με αφορμή την παρατήρηση που δέχτηκε από τον διαιτητή Fergus Murphy, για την καθυστέρησή του να σερβίρει σε κάποιους πόντους.

"Μου λες πως ο Rafa παίζει γρήγορα σε κάθε πόντο; Είναι γελοίο αυτό αδερφέ, γελοίο. Χάνω τη μπάλα και αμέσως ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Αν ο Rafa παίζει τόσο γρήγορα, τότε εγώ παραιτούμαι από το τένις. Απλά σκουπίδια, είναι ντροπή. Πάρτε μερικά πλάνα από τον Rafa να παίζει τόσο γρήγορα σε κάποιο game. Αν μπορείτε να βρείτε, τότε θα κλείσω το στόμα μου και δε θα μιλήσω ξανά. Σας εγγυώμαι ότι δε θα βρείτε κανένα", είπε ο Κύργιος αναφερόμενος βεβαίως στον Rafael Nadal.

Ο Khachanov κέρδισε το 2ο σετ στο tie-break και έστειλε το ματς σε 3ο σετ. Ακολούθησε νέο ξέσπασμα από τον 24χρονο, ξανά με στόχο τον διαιτητή: "Ο χειρότερος γαμ*** διαιτητής, ο χειρότερος του παιχνιδιού. Κάθε φορά που παίζω κάνει κάτι ηλίθιο, κάθε φορά", είπε μεταξύ άλλων ο Κύργιος, που δέχτηκε code violation.

Αργότερα πήρε toilet break και το μόνο που έκανε ήταν να πάρει 2 ρακέτες και να τις σπάσει στο δρόμο προς τα αποδυτήρια, επιστρέφοντας αμέσως στο court. Γι' αυτή την πράξη ο ίδιος o Murphy δεν ήταν σίγουρος για το τι έπρεπε να κάνει και ενημέρωσε τον supervisor από τον ασύρματο. Τελικά δεν τον τιμώρησε.

Ο Khachanov ολοκλήρωσε την ανατροπή με 4 συνεχόμενα κερδισμένα games, για το 6-2 στο 3ο σετ. Ο Κύργιος του έδωσε το χέρι του στη συνέχεια, όχι όμως και στον Murphy, στον οποίο συνέχισε την επίθεση, βρίζοντάς τον και φτύνοντας προς το μέρος του.

Η ΑΤΡ αναμένεται να εξετάσει όλα όσα έγιναν στην αναμέτρηση και να προβεί ενδεχομένως σε κάποια "βαριά" τιμωρία. Στο μεταξύ, ο Khachanov θα συνεχίσει στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Lucas Pouille.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots