ATP
Κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 ετών ο Κύργιος! - Η απολογία του

 
Κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 ετών ο Κύργιος! - Η απολογία του
Κινδυνεύει με αποκλεισμό 3 ετών ο Κύργιος! - Η απολογία του
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 20:16

Σπανίως βλέπουμε τον Νικ Κύργιο να ανακαλεί δηλώσεις του, αλλά απολογήθηκε για το πρόσφατο σχόλιο που έκανε, το οποίο βάσει κανονισμών μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με τιμωρία αποκλεισμού 3 ετών από τα γήπεδα!

Πρόσφατα ο Κύργιος τιμωρήθηκε με το βαρύτερο πρόστιμο στην ιστορία της open era, 113.000 δολάρια, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στην αναμέτρησή του με τον Karen Khachanov στο Σινσινάτι.

Ακολούθησαν επιθετικά σχόλιά του προς την ίδια την ΑΤΡ, χαρακτηρίζοντας τον οργανισμό διεφθαρμένο.

"Η ΑΤΡ είναι αρκετά διεφθαρμένη έτσι κι αλλιώς. Δε με ενόχλησε καθόλου", είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΤΡ, μια ενέργεια σαν κι αυτή τιμωρείται με 3 χρόνια αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση!

Το άρθρο όπως είναι γραμμένο στο ATP Rulebook: "Δημοσιευμένα σχόλια που προσβάλλουν ή επιτίθενται αδικαιολόγητα σε οποιοδήποτε άτομο, ομάδα ανθρώπων, τουρνουά, χορηγό, παίκτη, διαιτητή ή την ΑΤΡ, τιμωρούνται με πρόστιμο 100.000 δολαρίων και αποκλεισμό 3 ετών από το ATP Tour. Δεν απαγορεύονται τα υπεύθυνα σχόλια, που διαφωνούν με τις πολιτικές της ΑΤΡ."

Έχοντας μάθει πιθανότατα την τιμωρία που αντιμετωπίζει, ο Κύργιος ανακάλεσε σήμερα, με γραπτή ανακοίνωσή του:

"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το σχόλιο που έκανα, ότι η ΑΤΡ είναι διεφθαρμένη. Δεν ήταν η σωστή επιλογή λέξεων και η πρόθεσή μου ήταν να εκφράσω τη διαφορετική μεταχείριση που υπάρχει και όχι ότι υπάρχει διαφθορά.

Ξέρω πως η συμπεριφορά μου πολλές φορές είναι αμφιλεγόμενη και μου έχει δημιουργήσει μπελάδες, που πολλές φορές είναι δεδομένοι, αλλά αυτό που ήθελα να θίξω είναι πως άλλοι παίκτες, έχοντας περισσότερη ή λιγότερη προσοχή από τα ΜΜΕ, σε ίδιες συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες κυρώσεις.

Αυτό είναι το θέμα μου και αυτό θα συνεχίσει να είναι. Να ξεκαθαρίσω πως γνωρίζω ότι δεν είμαι τέλειος και δεν προσποιούμαι πως ξέρω τα πάντα. Μου άξιζαν πολλές φορές τα πρόστιμα και οι κυρώσεις, αλλά περιμένω συνέπεια και ισονομία από όλο το συμβούλιο, κάτι που δε συμβαίνει μέχρι σήμερα. 

Είχα μεγάλη στήριξη από τον Chris Kermode (σ.σ. προέδρος της ΑΤΡ) και τον στήριξα κι εγώ, οπότε ήθελα να ξεκαθαρίσω πως τα σχόλιά μου είχαν να κάνουν με το πιστεύω μου, πως υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots