ATP
"Φουριόζος" Nole στην πρεμιέρα! (vid)

 
"Φουριόζος" Nole στην πρεμιέρα! (vid)
"Φουριόζος" Nole στην πρεμιέρα! (vid)
tennisnews team Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 - 17:16

O Novak Djokovic διέλυσε τον Matteo Berrettini με 6-2, 6-1 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο και έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο ATP Finals.

Ο 5 φορές πρωταθλητής του ATP Finals, επέστρεψε "φουριοζος" στην O2 Arena και με μια εκπληκτική εμφάνιση ισοπέδωσε τον Berrettini με 6-2, 6-1, στο ντεμπούτο του Ιταλού στο θεσμό.

Μόνο στα πρώτα game του παιχνιδιού κατάφερε να ακολουθήσει τον Djokovic o Berrettini, που κράτησε το σερβίς του στις πρώτες δυο προσπάθειές του και ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Σέρβος κέρδισε 8 game στη σειρά και "καθάρισε" μέσα σε λίγα λεπτά το παιχνίδι, αφού βρέθηκε μπροστά με 6-2, 4-0! Ο Berrettini προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 4-1 κάνοντας το μοναδικό του break στο παιχνίδι, ο Djokovic όμως έκανε ακόμα ένα break και τελικά πήρε το 2ο σετ με το εμφατικό 6-1.

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 winner και 8 αβίαστα λάθη, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 7 break point που δημιούργησε. Δύσκολο ήταν το απόγευμα για τον Berrettini, που πέτυχε 12 winner αλλά έφτασε τα 28 αβίαστα λάθη.

Το πρώτο βήμα έγινε για τον Djokovic, που διεκδικεί στο Λονδίνο φέτος την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer, με 6 τίτλους στο ATP Finals, καθώς και το Year-end No.1 από τον Rafael Nadal, κάτι που αν καταφέρει θα είναι επίσης το 6ο του.

Στο round robin ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει επίσης τους Dominic Thiem και Roger Federer, που απόψε θα αναμετρηθούν μεταξύ τους (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), ολοκληρώνοντας την 1η αγωνιστική του Group Bjorn Borg. 

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots