ATP
"Αφεντικό" στον όμιλο και 4άδα ο Thiem! (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 1:00

O Novak Djokovic ήταν πολύ καλός, αλλά ο Dominic Thiem ήταν καλύτερος! Έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο Αυστριακός κέρδισε (μετά τον Federer) και τον Nole, για να εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals!

Αναμφίβολα στον καλύτερο αγώνα της εβδομάδας μέχρι στιγμής, ο Thiem έπαιξε πολύ σπουδαίο τένις και κέρδισε τον Djokovic με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5), για να κατακτήσει την 1η θέση στο Group Bjorn Borg και ταυτόχρονως να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του φετινού ATP Finals.

Θα είναι η 1η φορά που θα παίξει στα ημιτελικά του τουρνουά ο Thiem, που τις 3 προηγούμενες χρονιές είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων.

O Thiem, ο οποίος έχει κερδίσει τους 15 από τους 17 φετινούς αγώνες του που κρίθηκαν σε αποφασιστικό σετ, έκανε ένα φοβερό παιχνίδι και άξιζε τη νίκη, είχε όμως και πολλές χαμένες ευκαιρίες, που λίγο έλειψε να του στερήσουν αυτή την πολή σημαντική επικράτηση.  

Με 50 winners ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο "φλογερός" Αυστριακός, ο οποίος είχε και 44 αβίαστα λάθη. Πολύ πιο αμυντική στάση αναγκάστηκε να κρατήσει ο Nole, που είχε 27 winners και 21 αβίαστα λάθη, κάνοντας παρά την ήττα και αυτός ένα καταπληκτικό παιχνίδι και αναγκάζοντας σχεδόν σε κάθε πόντο τον αντίπαλό του να παίζει πολλές επιπλέον μπάλες. 

Μετά την απώλεια του πολύ κλειστού 1ου σετ στο tie-break, o Thiem επανήλθε με ακόμα πιο επιθετικό και εκπληκτικό τένις. Προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε καθόλου και το πήρε με 6-3.

Στο 3ο σετ έκανε πάλι break στο ξεκίνημα για το 2-0, αλλά αυτή τη φορά απώλεσε τη διαφορά του ενός break και το 3-1 μετατράπηκε σε 3-4. Χρειάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς στο 4-5 και μάλιστα βρέθηκε 2 φορές σε απόσταση 2 πόντων από την ήττα.

Τελικά έμεινε στο παιχνίδι και στο αμέσως επόμενο game πήρε προβάδιασμα με break, για το 6-5. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, γιατί όταν σέρβιρε για τη νίκη, ο Djokovic απάντησε με break back και νέα ισοπαλία, στο 6-6.

Το tie-break έδωσε τη λύση και εκεί ο Σέρβος έδειχνε να αξιοποιεί το momentum, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 3-0, το οποίο έκρυβε διπλό mini-break. Ο Thiem ωστόσο ανέκαμψε και απ' αυτό, κερδίζοντας τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους, για να δημιουργήσει διπλό match point στο 6-4.

Και τότε λίγο έλειψε να χάσει νέα τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι ο Thiem, ο οποίος χαράμισε το πρώτο match point, που ήταν στο σερβίς του. Αξιοποίησε όμως το δεύτερο, κι ας ήταν στο σερβίς του Djokovic, για να βάλει τέλος στο ματς μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά μιας επικής μονομαχίας.

Ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα στο Group Bjorn Borg, o Thiem θα γίνει ο πρώτος Αυστριακός που θα παίξει στα ημιτελικά του ATP Finals, καθώς με τις νίκες που έχει ενάντια στους Djokovic και Federer, δε γίνεται να χάσει την 1η θέση του ομίλου.

Οι Djokovic και Federer θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης για τη 2η θέση του ομίλου, που οδηγεί επίσης στα ημιτελικά, ενώ κάθε μαθηματική ελπίδα έχει χαθεί για τον Matteo Berrettini, στην παρθενική του εμφάνιση στο ATP Finals.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots