ATP
Thiem: "Ο Στέφανος το άξιζε 100%"

 
Thiem: "Ο Στέφανος το άξιζε 100%"
Thiem: "Ο Στέφανος το άξιζε 100%"
tennisnews team Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 - 12:42

Όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε του συνέντευξη για κάθε αντίπαλο, ο Dominic Thiem μίλησε με μεγάλο σεβασμό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τονίζοντας πως άξιζε 100% να κατακτήσει τον τίτλο στο ATP Finals και εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα διεκδικήσει πολλούς ακόμα μεγάλους τίτλους στο μέλλον.

"Έπαιξε εκπληκτικά σήμερα. Έπαιξε εκπληκτικά σε όλο το τουρνουά. Είναι ο πρωταθλητής, το αξίζει 100%. Πιστεύω επίσης πως είναι πολύ καλό που τον έχουμε στο τένις, επειδή έχει ένα πολύ ελκυστικό στυλ παιχνιδιού, backhand με ένα χέρι, πολύ όμορφη τεχνική επίσης", είπε ο Thiem, αναφερόμενος στον Τσιτσιπά.

"Είναι θαυμάσιο που είναι στην κορυφή. Είναι θαυμάσιο που θα διεκδικεί τους μεγάλους τίτλους στο μέλλον. Είμαι 100% σίγουρος γι' αυτό. Επίσης είμαι σίγουρος πως θα είμαι σε θέση να τον κοντράρω σε κάθε ματς που θα παίζουμε. Όπως είπα στο court σήμερα, όπως είπα στο Πεκίνο, ελπίζω να δώσουμε πολλούς μεγάλους αγώνες στο μέλλον."

Όσον αφορά τον αγώνα του με τον Τσιτσιπά, ο Thiem δήλωσε: "Τα tie-break, ειδικά το tie-break του 3ου σετ, πάντα θέλει και τύχη. Είναι 50-50 θα έλεγα. Τα περισσότερα παιχνίδια που έδωσα τους τελευταίους 2-3 μήνες, ήταν κλειστά. Έχασα για πολύ λίγο κάποιες μπάλες στο tie-break, που σε άλλα παιχνίδια, σε άλλα tie-break, όπως αυτό με τον Novak (Djokovic), μπήκαν. Σήμερα ήταν διαφορετικό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό τώρα. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι και για τους δυο μας και άξιζε τη νίκη. Και οι δυο πιστεύω πως το αξίζαμε, αλλά μόνο ένας είναι ο νικητής στο τένις."

Ο Thiem έχει αγωνιστεί και σε δυο τελικούς στο Roland Garros, όμως σε κανέναν από τους δυο δεν βρέθηκε τόσο κοντά στη νίκη, όσο χθες στο Λονδίνο.

"Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, γυρνώντας στο παρελθόν έχω κερδίσει και εγώ κάποια πολύ κλειστά ματς όπως το σημερινό. Πάντα θα είναι έτσι το τένις. Στον πνευματικό τομέα, είναι ίσως το πιο βίαιο και σκληρό άθλημα που υπάρχει, επειδή μπορείς να κάνεις έναν σπουδαίο αγώνα και να χάσεις στον τελικό. Απ' αυτή την οπτική γωνία, είναι μια πολύ απογοητευτική ήττα. Την ίδια στιγμή όμως, είναι εκπληκτικό, έχεις καταφέρει να βρεθεί σε έναν τελικό και είναι πολύ καλό." 

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots