ATP
Πρώτες νίκες για Djokovic και Murray

 
Πρώτες νίκες για Djokovic και Murray
Πρώτες νίκες για Djokovic και Murray
tennisnews team Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 - 15:17

Ο Novak Djokovic συνδύασε με μια εύκολη νίκη την πρεμιέρα του στο Davis Cup, σε αντίθεση με τον Andy Murray, που ναι μεν πήρε τη νίκη, αλλά χρειάστηκε 3 ώρες περίπου μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Tallon Griekspoor.

Ο Djokovic "σφράγισε" την πρώτη σερβική νίκη στην τελική φάση του Davis Cup, καθώς επιβλήθηκε του Yoshihito Nishioka με 6-1, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα και η Σερβία έκανε το 2-0 επί της Ιαπωνίας. Είχε προηγηθεί η νίκη του Filip Krajinovic επί του Yuichi Sugita με 6-2, 6-4.

Ο Djokovic προηγήθηκε με 2-0, αλλά υπέστη break στο 3ο game. Αυτό ήταν ωστόσο και το τελευταίο game που κέρδισε σ' αυτό το σετ ο Nishioka, ο οποίος είχε 4 game point για να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά ο Nole έμεινε σ' αυτό το "μαραθώνιο" game και τελικά το κατέκτησε, στο 5ο του break point!

"Λύγισε" τον Ιάπωνα μ' αυτό το game ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, ο οποίος έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά και πήρε το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ ο Σέρβος δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), για να το κατακτήσει με 6-2.

Αύριο η Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία για την 1η θέση του ομίλου και ο Djokovic θα παίξει με αντίπαλο τον Gael Monfils.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και ο Andy Murray, ο οποίος πάντως δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στον Ολλανδό Tallon Griekspoor. Τελικά, ο Βρετανός πήρε τη νίκη μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά, με 6-7 (7), 6-4, 7-6 (5).

Δεν επέστρεψε μόνο από σετ πίσω ο Murray, αλλά έκανε ανατροπή και στο 3ο σετ, στο οποίο έχανε με 1-3. Κατάφερε να ισοφαρίσει και τελικά ο νικητής του αγώνα κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Βρετανός επέστρεψε από το 2-4 και επικράτησε με 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots