ATP
Άνοιξε ίδρυμα για τους καρκινοπαθείς ο Isner

 
Άνοιξε ίδρυμα για τους καρκινοπαθείς ο Isner
Άνοιξε ίδρυμα για τους καρκινοπαθείς ο Isner
tennisnews team Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 - 10:56

Πριν μερικά χρόνια, ο John Isner στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του, στη μάχη της με τον καρκίνο. Φέτος, ο Αμερικανός εγκαινιάζει το δικό του ίδρυμα, που στόχο έχει να βοηθήσει περισσότερους καρκινοπαθείς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"O καρκίνος είναι κάτι που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, αλλά επηρεάζει και τις οικογένειές τους. Ο καθένας γνωρίζει κάποιον που έχει προσβληθεί από καρκίνο, με έναν πολύ άσχημο τρόπο. Ευτυχώς, για τη δική μας οικογένεια είχε θετική κατάληξη. Αυτό θέλει να κάνει το ίδρυμα, να συγκεντρώσει χρήματα για τις θεραπείες, όπως τη θεραπεία που έκανε η μητέρα μου στη Βόρεια Καρολίνα", είπε ο Isner για το νεοσύστατο Isner Family Foundation, που θα δρα στην περιοχή Dallas–Fort Worth.

Η περιπέτεια της μητέρας του Isner ξεκίνησε το 2004, όταν ακόμα ο Αμερικανός τενίστας έπαιζε στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και μετά από 6 μήνες χημειοθεραπείας, κατάφερε να βγει νικήτρια απ' αυτή τη μάχη.

"Είναι εδώ, κυρίως επειδή έχω ρίζες στο Ντάλας. Εδώ θα βρίσκεται η οικογένειά μου. Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα και για την οικογένειά μου να κάνουμε κάτι καλό. Δεν είναι κάτι που θα κάνω καθώς παίζω τένις, είναι κάτι που θα συνεχίσω και μετά το τένις. Έχω μια καλή ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν στο ίδρυμα, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots