ATP
Κύργιος: "Δε με νοιάζει το έπαθλο μπορούμε να βοηθήσουμε" (vid)

 
Κύργιος: "Δε με νοιάζει το έπαθλο μπορούμε να βοηθήσουμε" (vid)
Κύργιος: "Δε με νοιάζει το έπαθλο μπορούμε να βοηθήσουμε" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 - 12:19

Μετά τη νίκη του επί του Jan-Lennard Struff για το ATP Cup, ο Νικ Κύργιος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και μίλησε για τις τραγικές πυρκαγιές που έπληξαν την τελευταία εβδομάδα την ανατολική Αυστραλία και τη σημαντική βοήθεια της κοινότητας του τένις, που ξεκίνησε από δική του πρωτοβουλία.

Ο Κύργιος ανακοίνωσε χθες πως για κάθε άσο που θα πετύχει στα τουρνουά της Αυστραλίας, θα δωρίζει 200 δολάρια στους πυρόπληκτους, προσπαθώντας να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επηρέασε μάλιστα κι άλλους Αυστραλούς παίκτες, όπως η Samantha Stosur, o Alex De Minaur, o John Millman, η Priscilla Hon, η Arina Rodionova, o Dylan Alcott, ο John Peers και ο Alex Bolt μεταξύ άλλων, που επίσης θα δωρίζουν ένα ποσό για κάθε άσο που πετυχαίνουν στο αυστραλιανό καλοκαίρι.

Σήμερα, ο Κύργιος πέτυχε 20 άσους, ένα στατιστικό που ισοδυναμεί ήδη με 4.000 δολάρια, στη νίκη του με 6-4, 7-6 (4) επί του Jan-Lennard Struff.

Μετά το παιχνίδι, η συναισθηματική του φόρτιση ήταν ξεκάθαρη: "Συμβαίνουν πολλά... Δε με νοιάζει το έπαθλο, έχουμε την ικανότητα και τη δυναμική να κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι πολυ σημαντικότερο ζήτημα από το τένις", δήλωσε στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots