ATP
Πλησιάζει τα 50.000 δολάρια το ποσό για τους πυρόπληκτους

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 - 21:29

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η όμορφη πρωτοβουλία της Tennis Australia να βοηθήσει μέσα από το ATP Cup τους πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών και μέσα σε δυο ημέρες, ήδη το ποσό που συγκεντρώνεται πλησιάζει τα 50.000 δολάρια!

Σε μια ενέργεια εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία του Νικ Κύργιου, που για κάθε άσο που πετυχαίνει στα τουρνουά της Αυστραλίας θα δίνει και 200 δολάρια από το χρηματικό έπαθλο στους πυρόπληκτους, η Tennis Australia αποφάσισε να συγκεντρώνει 100 δολάρια για κάθε άσο που σημειώνεται γενικά, κατά τη διάρκεια του ATP Cup, και να τα δωρίσει στον Ερυθρό Σταυρό της Αυστραλίας, που κάνει ό,τι μπορεί αυτές τις ημέρες για να βοηθήσει τους πυροπαθείς.

Τη 2η μέρα του ATP Cup σημειώθηκαν 210 άσοι, φτάνοντας συνολικά τους 426 άσους, σε δυο μόλις αγωνιστικές ημέρες στην Αυστραλία. Αυτό σημαίνει πως ήδη έχει συγκεντρωθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 42.600 δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθεί το 10ημερο τουρνουά.

Πρωτοπόρος στους άσους είναι ο John Isner, που πέτυχε 33 στον πρώτο του αγώνα, ενώ ακολουθεί ο Κύργιος με 20 άσους. Να σημειωθεί πως και οι δυο παίκτες, όπως και πάρα πολλοί ακόμα, έχουν ανακοινώσει πως θα δωρίσουν ανεξάρτητα από την ενέργεια της Tennis Australia ποσά, ανάλογα με το πόσους άσους θα πετύχουν.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots