ATP
"Εκθρόνισε" τη Ρωσία ο Καναδάς! (vids)

 
"Εκθρόνισε" τη Ρωσία ο Καναδάς! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 10:48

Ο Felix Auger-Aliassime και o Denis Shapovalov έστειλαν τον Καναδά στον πρώτο του τελικό στο ATP Cup, "εκθρονίζοντας" τη Ρωσία του Daniil Medvedev.

Μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό, οι Καναδοί κατάφεραν να κερδίσουν τους περσινούς πρωταθλητές Ρώσους με 2-1 και να βρεθούν στον πρώτο τους τελικό στην ιστορία τους στο ATP Cup.

Οι Ρώσοι μπορεί να αγωνίστηκαν χωρίς τους Andrey Rublev, Karen Khachanov και Aslan Karatsev, όμως πάλεψαν σκληρά και είχαν μια πολύ καλή πορεία και φέτος. Η αποκάλυψη του τουρνουά, Roman Safiullin, αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι στο Νο.14 του κόσμου, Denis Shapovalov, ο Καναδός όμως στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-4, 5-7, 6-4, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ημιτελικού, ο Daniil Medvedev κέρδισε τα 9 τελευταία games, συνέτριψε τον Auger-Aliassime σε κάτι περισσότερο από μια ώρα με 6-4, 6-0 και ισοφάρισε για τη Ρωσία.

Στο διπλό οι Ρώσοι, που εκπροσωπήθηκαν ξανά από τους Medvedev και Safiullin, προηγήθηκαν και έφτασαν λίγους πόντους μακριά από την πρόκριση στο 2ο σετ. Οι Shapovalov και Auger-Aliassime ωστόσο κατάφεραν να κάνουν ένα πολύτιμο break σε deciding point στο 12ο game του 2ου σετ, έστειλαν την αναμέτρηση σε super tie-break και εκεί επικράτησαν με 4-6, 7-5, 10-7, για να φέρουν τα πάνω κάτω και να στείλουν τον Καναδά στον μεγάλο τελικό.

Αύριο, στις 08:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τον τελικό του ATP Cup, όπου ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots