ATP
Ο Auger-Aliassime κέρδισε τον Zverev και έστειλε τον Καναδά στα ημιτελικα! (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 14:45

O Felix Auger-Aliassime πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του ενάντια στον Alexander Zverev και έστειλε τον Καναδά στα ημιτελικά του ATP Cup!

Χάρη σε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, ο Felix Auger-Aliassime επικράτησε του No.3 της παγκόσμιας κατάταξης, Alexander Zverev, με 6-4, 4-6, 6-3.

Ο 21χρονος Καναδός, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε break από το πρώτο game της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 2-0. Στο 6ο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40, αλλά διατήρησε τη διαφορά του ενός break o Auger-Aliassime (4-2), ο οποίος επέστρεψε από το 15-30 στο 10ο game και τελικά έκλεισε το 1ο σετ με 6-4.

O Zverev, αφού απειλήθηκε άμεσα και χρειάστηκε να σβήσει τριπλό break point στο 3-3, 0-40, κατάφερε να κάνει πρώτος break στο 2ο σετ και να προηγηθεί με 5-3. Ο Auger-Aliassime μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά με νέο break o Γερμανός έκανε το 6-4 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί ο Auger-Aliassime έκανε δυο συνεχόμενα break, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου με break point σε όλο το σετ, για να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη του, μετά από 2,5 ώρες μάχης.

Αυτή ήταν η 2η φορά που ο Auger-Aliassime κερδίζει τον Zverev, αλλά η 1η του Top 5 νίκη, αφού την προηγούμενη φορά που το έκανε ο Γερμανός βρισκόταν στο Νο.6 του κόσμου.

Ο Καναδάς με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς ο Denis Shapovalov είχε κερδίσει νωρίτερα τον Jan-Lennard Struff με 7-6 (5), 4-6, 6-3. Ο Καναδάς έκανε το 2-0 επί της Γερμανίας και με ρεκόρ 2-1 ισοβαθμεί με τη Μεγάλη Βρετανία, την οποία όμως έχει κερδίσει στο μεταξύ τους tie, γι' αυτό και παίρνει την 1η θέση στον 3ο όμιλο.

Στο διπλό, που ολοκλήρωσε το tie του Καναδά με τη Γερμανία, οι Γερμανοί Kevin Krawietz και Tim Puetz κέρδισαν τους Καναδούς Steven Diez και Bryan Schnur με 6-3, 6-4.

Στο άλλο tie της ημέρας, η Αυστραλία κέρδισε τη Γαλλία με 2-1. Ο Arthur Rinderknech κέρδισε στο πρώτο μονό τον James Duckworth με 6-4, 7-6 (6), αλλά ο Alex De Minaur ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, κερδίζοντας τον Ugo Humbert με 3-6, 7-6 (2), 6-1. Στο διπλό οι John Peers και Luke Saville κέρδισαν τους Fabrice Martin και Edouard Roger-Vasselin με 6-2, 5-7, 11-9.

Θυμίζουμε πως σ' αυτόν τον όμιλο πήρε την 1η θέση νωρίτερα σήμερα η Ρωσία, που κέρδισε την Ιταλία με 2-1.

Στον πρώτο ημιτελικό του ATP Cup, που θα γίνει αύριο, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, ενώ το Σάββατο για τον δεύτερο ημιτελικό, ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία. 

Αναλυτικά οι τελικές βαθμολογίες:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots