ATP
Ο Medvedev έστειλε τη Ρωσία στα ημιτελικά

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 10:46

Με διπλή νίκη, ο Daniil Medvedev σήκωσε τη Ρωσία στους ώμους του και την έστειλε στα ημιτελικά του ATP Cup, όπου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της το Σαββατοκύριακο.

Για 1η φορά στο τουρνουά η Ρωσία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας το πρώτο της παιχνίδι με την Ιταλία. Συγκεκριμένα, παρά την πολύ καλή του προσπάθεια, η αποκάλυψη της φετινής ρωσικής ομάδας, Roman Safiullin, δεν απέφυγε την ήττα από τον Jannik Sinner, με 7-6 (6), 6-3.

Από εκεί και πέρα όμως ανέλαβε δράση o Daniil Medvedev, ο οποίος έκαμψε στα τρια σετ την αντίσταση του Matteo Berrettini, με 6-2, 6-7 (5), 6-4, κρατώντας ζωντανούς τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ακολούθησε το διπλό, όπου Medvedev και Safiullin έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη επί των Berrettini και Sinner με 5-7, 6-4, 10-5 και "σφράγισαν" τη νίκη επί της Ιταλίας, κάνοντας παράλληλα το 3 στα 3 στο τουρνουά.

Η Ρωσία με 3-0 νίκες πήρε την 1η θέση του πολύ δυνατού 2ου ομίλου, παρόλο που δεν είχε στην αποστολή της τους Andrey Rublev, Karen Khachanov και Aslan Karatsev. Η Ιταλία αντίθετα, με δυο παίκτες από το Top 10 στο ενεργητικό της ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 1-2 νίκες, ενώ αυτή την ώρα αγωνίζονται η Αυστραλία (1-1) με τη Γαλλία (0-2).

Στον 3ο όμιλο, όπου γίνεται μεγάλη μάχη, η Μεγάλη Βρετανία πήρε μια πολύτιμη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών με 2-1, όμως ακόμα δεν έχει προκριθεί στην ημιτελική φάση.

Ο Daniel Evans κέρδισε στο πρώτο μονό τον John Isner με 6-4, 7-6 (3), όμως ο Taylor Fritz επικράτησε του Cameron Norrie με 7-6 (4), 3-6, 6-1 και ισοφάρισε για τους Αμερικανούς. Στο διπλό, οι Evans και Jamie Murray κέρδισαν έπειτα από συγκλονιστική μάχη τους Fritz και Isner με 6-7 (3), 7-5, 10-8, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις ΗΠΑ.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει ρεκόρ 2-1 νίκες στον 3ο όμιλο και προηγείται πια, όμως εκκρεμεί ακόμα ο αγώνας του Καναδά με τη Γερμανία, με τις δυο ομάδες να είναι αμφότερες στο 1-1 και τις ΗΠΑ στο 1-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots