ATP
O Κύργιος "κουβάλησε" την Αυστραλία στα ημιτελικά! (vids)

 
Nick Kyrgios Alex De Minaur
Nick Kyrgios Alex De Minaur © ATP Cup
tennisnews team Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 - 11:19

Πετυχαίνοντας νίκες στο μονό, αλλά και στο συγκλονιστικό διπλό, ο Νικ Κύργιος "κουβάλησε" την Αυστραλία στους ώμους του και την έστειλε στα ημιτελικά του ATP Cup!

Αν και Νο.2 της ομάδας, ο Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής του πρώτου προημιτελικού του ATP Cup, στον οποίο η Αυστραλία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 2-1 νίκες και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Ο Κύργιος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, καθώς χάρη σε μια εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε του Cameron Norrie με 6-2, 6-2. Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός κέρδισε τα 5 τελευταία games του 1ου σετ, ενώ "ξέφυγε" γρήγορα με 4-1 στο 2ο σετ, για να ολοκληρώσει τη νίκη αυτή σε 73 μόνο λεπτά. Είχε επίσης 24 winners και 15 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Norrie είχε 10 winners και 18 λάθη.

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Dan Evans κατάφερε να βάλει τη Μεγάλη Βρετανία στη διεκδίκηση της πρόκρισης, χάρη στην τεράστια νίκη του επί του Alex De Minaur, με 7-6 (4), 4-6, 7-6 (2). Για 3,5 ώρες μονομάχησαν οι δυο παίκτες, σε ένα συναρπαστικό ματς.

Ο Evans ανέτρεψε από το 0-3 το 1ο σετ, ενώ στο αποφασιστικό 3ο σετ, είχε προηγηθεί με 3-0 και με 4-2, ο De Minaur όμως απάντησε στο break και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, αφού πρώτα ο νεαρός Αυστραλός έσβησε 4 match point! Τελικά στο tie-break o Evans επικράτησε καθαρά με 7-2 και ολοκλήρωσε το παιχνίδι στο 5ο του match point.

Ακόμα πιο συναρπαστικό ήταν το διπλό, όπου αγωνίστηκαν ξανά οι Κύργιος και De Minaur, ενάντια στο πολύ καλό δίδυμο των Βρετανών, Jamie Murray και Joe Salisbury. Αφού μοιράστηκαν από ένα σετ οι δυο ομάδες, οι Αυστραλοί κατάφεραν να κατακτήσουν το super tie-break των 34 πόντων, επικρατώντας με 3-6, 6-3, 18-16! Για να φτάσουν ως αυτό το αποτέλεσμα, Κύργιος και De Minaur έπρεπε να σβήσουν 4 match point, ενώ 4 match point έσβησαν και οι Βρετανοί!

Η Αυστραλία, η οποία για πρώτη φορά απειλήθηκε τόσο στο τουρνουά, καθώς είχε ολοκληρώσει αήττητη και χωρίς να χάσει rubber τη φάση των ομίλων, θα περιμένει το αποτέλεσμα του ενός αυριανού προημιτελικού, ανάμεσα στην πανίσχυρη Ισπανία και στο Βέλγιο, για να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, όπου θα έχει και το πλεονέκτημα της μιας μέρας ξεκούρασης.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots