ATP
Ακολουθεί διατροφή βίγκαν ο Κύργιος

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 18:10

Ο Νικ Κύργιος ανακοίνωσε πως εδώ και λίγο καιρό δεν τρώει ζώα ούτε παράγωγά τους και ξεκαθάρισε πως το κάνει για ιδεολογικούς λόγους.

Όπως έγραψε σε μια δημοσίευσή του, ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός έχει αφαιρέσει από τη διατροφή του το κρέας και τα γαλακτοκομικά, γιατί δεν πιστεύει στην κρεατοφαγία. Ανέφερε πως παλιότερα είχε προσπαθήσει να ακολουθήσει βίγκαν διατροφή, αλλά με όλα τα ταξίδια που έκανε δεν μπόρεσε να είναι συνεπής, γι' αυτό και στη νέα του προσπάθεια ξεκίνησε κόβοντας αρχικά μόνο το κρέας και ακολουθώντας μια χορτοφαγική διατροφή.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές των τελευταίων μηνών στην Αυστραλία, με τις τεράστιες συνέπειες που είχαν για εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα, εξηγώντας πως ήταν εξελίξεις που ενισχύουν τις απόψεις του και τον έκαναν να μην μπορεί καν να διανοηθεί να φάει κρέας.

Η δημοσίευση του Κύργιου:

"Έχουμε ήδη χάσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο πολύτιμων αυστραλιανών ζώων - αυτή η τραγωδία δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Είμαι παθιασμένος με την καλή μεταχείριση των ζώων εδώ και λίγο καιρό. Δεν τρώω κρέας, ούτε γαλακτοκομικά στην καθημερινή μου ζωή πλέον.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την υγεία μου, αλλά επειδή δεν πιστεύω στην κρεατοφαγία. Δοκίμασα μια βίγκαν δίαιτα πριν από δυο χρόνια, αλλά με όλα τα ταξίδια, ήταν δύσκολο να τη διατηρήσω.

Μετά απ' αυτό, προσπάθησα να το κάνω να δουλέψει και δοκίμασα να είμαι χορτοφάγος για λίγο καιρό. Βλέποντας τα βίντεο με αυτά τα ζώα να υποφέρουν από τις φωτιές, ενισχύει την επιλογή μου να ακολουθήσω αυτή τη δίαιτα. Όταν βλέπω αυτές τις φριχτές φωτογραφίες, δεν μπορώ να διανοηθώ να φάω κρέας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots