ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ήμουν αγχωμένος"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ήμουν αγχωμένος"
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Ήμουν αγχωμένος"
tennisnews team Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 - 0:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε μετά την πρώτη του νίκη στο Ρότερνταμ πως ξεκίνησε με αρκετό άγχος τον σημερινό αγώνα, ενώ χρειάστηκε χρόνο και για να προσαρμοστεί στις συνθήκες, αφού παρότι η επιφάνεια ήταν πολύ γρήγορη, οι αναπηδήσεις της μπάλας θύμιζαν... χώμα.

"Υπήρχε πολύ άγχος πριν μπω στον αγώνα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά υπήρχε. Ήξερα ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά και τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές, παίζει καλό τένις. Αυτό που ήθελα από τον εαυτό μου ήταν να μπω δυναμικά και να δείξω δύναμη και πάθος. Αυτό μετατράπηκε σε κάτι διαφορετικό.

Ξεκίνησα τον αγώνα πολύ αγχωμένος, δεν μπόρεσα να βρω λύσεις στον τρόπο που έπαιζε, έκανα πολλά λάθη, εύκολα λάθη και αυτό με άγχωσε ακόμα περισσότερο προς το τέλος του 1ου σετ, που κατάφερα και μπήκα tie-break, αλλά δεν είχα μπει στη ζώνη, όπως λένε.

Μετά δέχτηκα ένα χαζό break στο 2ο game του 2ου σετ και από εκεί και πέρα, όταν πήρα το break πίσω, κάπως νομίζω χαλάρωσα. Άρχισα να βάζω περισσότερες μπάλες μες στο γήπεδο και να μην κάνω τόσα λάθη", είπε ο Στέφανος μετά τη νίκη του επί του Hubert Hurkacz με 6-7 (2), 6-3, 6-1, που τον έστειλε στον 2ο γύρο του Rotterdam Open για πρώτη φορά. 

"Σε κάθε αγώνα μαθαίνω. Έτσι και σήμερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα μάθαινα. Τι δουλεύει, τι δεν δουλεύει, πως αναπηδάει η μπάλα, ποια είναι η ταχύτητα του γηπέδου. Γιατί και αυτό ήταν κάτι το οποίο μου 'ρθε λίγο ατσούμπαλα στην αρχή. Η ταχύτητα του γηπέδου ήταν γρήγορη και η αναπήδηση υψηλή, θύμιζε χωμάτινη επιφάνεια, αλλα ήταν γρήγορη. Γι' αυτό αποφάσισα στα δεύτερα σερβίς να είμαι λίγο πιο πίσω, να πάρω λίγο χρόνο, αν και στο τέλος του αγώνα όπως είδατε έκανα ακριβώς το αντίθετο."

Στον 2ο γύρο του Rotterdam Open, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Aljaz Bedene, την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots