ATP
Σαν σε προπόνηση στην 8άδα ο Nole (vid)

 
Σαν σε προπόνηση στην 8άδα ο Nole (vid)
Σαν σε προπόνηση στην 8άδα ο Nole (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 18:21

O Novak Djokovic κέρδισε σε λιγότερο από μια ώρα τον Philipp Kohlschreiber και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships. Μια νίκη χρειάζεται ακόμα ο Σέρβος, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μέσα σε 59 λεπτά, ο Djokovic συνέτριψε τον Kohlschreiber με 6-3, 6-1 και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships. Αυτή ήταν η 12η νίκη του Nole, σε 14 αναμετρήσεις με τον Γερμανό.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ήταν ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας τους 19 από τους 24 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 14 από τους 20 στα δεύτερα. Δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" το αντίπαλο σερβίς μια φορά στο 1ο σετ και ακόμα 3 στο 2ο σετ.

Στο 1ο σετ ο Djokovic έκανε το break στο 6ο game και βρέθηκε μπροστά με 4-2. Από το 5-3 κι έπειτα, ο Σέρβος κέρδισε τα 7 από τα 8 τελευταία games του αγώνα, καθώς προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και έκανε κι άλλο break στο 7ο game, "κλειδώνοντας" τη νίκη του.

Ο Djokovic χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να διατηρηθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μαθηματικά, ανεξάρτητα δηλαδή από το τι θα κάνει ο Rafael Nadal στο Ακαπούλκο. Θα τη διεκδικήσει απέναντι στον Karen Khachanov στα προημιτελικά του Ντουμπάι, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να αποτελέσει και το πρώτο δυνατό τεστ του Σέρβου στο τουρνουά.

Ο Khachanov κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Dennis Novak με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά χωρίς να έχει χαμένο σετ, όπως και ο Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots