ATP
Μένει στο Νο.1 ο ασταμάτητος Nole! (vid)

 
Μένει στο Νο.1 ο ασταμάτητος Nole! (vid)
Μένει στο Νο.1 ο ασταμάτητος Nole! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 19:48

O Novak Djokovic έχασε μόνο 4 games από τον Karen Khachanov, έφτασε τις 16 διαδοχικές νίκες στο 2020 και εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ούτε ο Karen Khachanov κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Novak Djokovic, που πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και κέρδισε τον Ρώσο με 6-2, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Ο Nole τελείωσε το άψογο παιχνίδι του με 19 winners και 11 αβίαστα λάθη, κέρδισε τους 24 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Κέρδισε τα 5 από τα πρώτα 6 games του αγώνα και προηγήθηκε με 5-1 ο 32χρονος Σέρβος, ο οποίος υπέστη ένα break στη συνέχεια - το μοναδικό του Khachanov στο παιχνίδι - αλλά ανταποκρίθηκε με νέο break στο 8ο game, για να κλείσει το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων "ξέφυγε" ξανά γρήγορα με 4-1 και έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, για να κάνει ακόμα ένα break στο 8ο game και να κερδίσει και αυτό το σετ με 6-2, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 67 λεπτά.

Ο Djokovic βελτίωσε το αήττητο ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 16-0 και εξασφάλισε με τη νίκη αυτή την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά απ' αυτή την εβδομάδα. Ακόμα και αν χάσει στον επόμενο αγώνα του, θα διατηρηθεί στην κορυφή ό,τι κι αν κάνει ο Rafael Nadal στο Ακαπούλκο, για 280η εβδομάδα συνολικά στην καριέρα του.

Ο Djokovic απέχει πλέον 2 νίκες από την επιστροφή του στον "θρόνο" του Ντουμπάι, από το 2013. Ο Nole, ο οποίος έχει κατακτήσει 4 φορές τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά, θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, ανάμεσα στον Gael Monfils και στον Richard Gasquet, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots