ATP
Έσβησε 3 m.p. και παρέμεινε αήττητος ο Nole! (vids)

 
Έσβησε 3 m.p. και παρέμεινε αήττητος ο Nole! (vids)
Έσβησε 3 m.p. και παρέμεινε αήττητος ο Nole! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 - 19:45

O Novak Djokovic αντιμετώπισε τριπλό match point στο tie-break του 2ου σετ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να παραμείνει αήττητος στο 2020, εξασφαλίζοντας μια θέση στον αυριανό τελικό του Dubai Tennis Championships.

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, ο Novak Djokovic επέστρεψε απ' την κόλαση και κέρδισε τον Gael Monfils με 2-6, 7-6 (8), 6-1, για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Dubai Tennis Championships, όπου είχε προκριθεί ήδη ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Djokovic ήταν με την πλάτη στον τοίχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, στην καλύτερη προσπάθεια που είχε ποτέ ο Monfils για να τον κερδίσει. Ο 33χρονος Γάλλος, ο οποίος έπαιξε εξαιρετικό τένις και προερχόταν από ένα σερί 8 διαδοχικών νικών, πήρε το 1ο σετ με 6-2 και έκανε break νωρίς και στο 2ο σετ, για να βρεθεί μπροστά με 3-1.

Ο Djokovic επανήλθε στη διεκδίκηση του σετ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στα επόμενα games έδειχνε να είναι πιο κοντά σε ένα δεύτερο break. Ο Monfils ωστόσο άντεξε μέχρι το tie-break, σβήνοντας 2 set point στο 10ο game (4-5) και ακόμα 3 set point στο 12ο game (5-6), για να ισοφαρίσει σε 6-6.

Στο tie-break έγινε μια επική μάχη, με τον Monfils, να προηγείται με 4-2 πριν την πρώτη αλλαγή πλευρών και να δημιουργεί τριπλό match point στο 6-3, με τα δυο πρώτα να είναι στο δικό του σερβίς. Ο Nole όμως, όπως έχει αποδείξει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν δεν παραδίδει ποτέ τα όπλα και κατάφερε να κερδίσει τους 4 επόμενους πόντους και να προηγηθεί με 7-6! Και ο Monfils συνέχισε να παλεύει και έσβησε 2 ακόμα set point, αλλά ο Σέρβος, στην 8η ευκαιρία του συνολικά έκλεισε το σετ, κατακτώντας το tie-break με 10-8.

Με αυτή την ανατροπή στο tie-break o Djokovic αποτελείωσε τον Monfils, που έδειχνε να υστερεί σωματικά και πνευματικά του Σέρβου. Στο 3ο σετ ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων κυριάρχησε απόλυτα στο court και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να το κατακτήσει με 6-1.

Ο Djokovic όχι μόνο βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο άψογο 17-0, αλλά βελτίωσε και το ρεκόρ του στις αναμετρήσεις του με τον Monfils επίσης στο 17-0, διατηρώντας ένα τρομερό αήττητο σερί με αντίπαλο τον Γάλλο.

Για 113η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τελικό στο tour o Nole (78-34), ο οποίος εκτός από αήττητος στη φετινή σεζόν είναι και αήττητος στους 5 τελευταίους τελικούς του, από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα. Θα διεκδικήσει τον 79ο τίτλο στην καριέρα του, 5ο στο Ντουμπάι (2009, 2010, 2011, 2013) και 2ο στο 2020, μετά από το Australian Open.

O τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που στον πρώτο ημιτελικό είχε κερδίσει εύκολα τον Daniel Evans. Θα είναι η 5η τους συνάντηση στο tour, όπου μετρούν από 2 νίκες. Ο Djokovic είχε κερδίσει τον μοναδικό τελικό που έπαιξαν στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, στο Masters της Μαδρίτης πέρσι, ενώ ο Τσιτσιπάς προηγείται με 2-1 νίκες στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει σε σκληρές επιφάνειες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots