ATP
Djokovic-Vajda: Έτσι ξεκίνησαν όλα

 
Djokovic-Vajda: Έτσι ξεκίνησαν όλα
Djokovic-Vajda: Έτσι ξεκίνησαν όλα
tennisnews team Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 - 22:31

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Marian Vajda αποκάλυψε πως γνώρισε τον Novak Djokovic και πως αποφάσισε να δουλέψει μαζί του, σε μια περίοδο που δεν σκόπευε να ακολουθήσει κάποιον παίκτη στο tour.

Ο Vajda γνώρισε τον Djokovic πριν από 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια του Roland Garros του 2006. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο sport.sk, στην αρχή δεν σκόπευε να ξεκινήσει κάποια συνεργασία και να εργαστεί στο tour ως προπονητής, αλλά έδωσε μια ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Nole, καθώς είχε πάρει την απόφαση να πάει στο Παρίσι για χάρη της μικρής του κόρης! 

"Πριν το Roland Garros του 2006, με ρώτησε ένας ατζέντης αν ενδιαφερόμουν να συναντήσω τον Novak στο Παρίσι. Δεν γνώριζα πολλά για εκείνον, επειδή ήταν στο Νο.63 της παγκόσμιας κατάταξης πριν από εκείνο το τουρνουά", είπε ο Vajda.

"Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική εκείνη την περίοδο, επειδή με είχαν κουράσει τα ταξίδια. Πήρα όμως μια αυθόρμητη απόφαση. Ήθελα να δείξω το Παρίσι στη μικρότερη κόρη μου, τη Natalia, που ήταν μόλις 11 ετών τότε. Επίσης, ήθελα να γνωρίσω τον Novak. Έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς του Roland Garros και αποφασίσαμε να ταξιδέψω μαζί του στο επόμενο τουρνουά, στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας, μαζί με την ομάδα του", πρόσθεσε ο 55χρονος σήμερα, Σλοβάκος τεχνικός.

"O Novak νιώθει πως έχει μεγάλη στήριξη από εμένα. Ένας σημαντικός ρόλος του προπονητή, είναι να βοηθάει τον παίκτη του και στο πνευματικό κομμάτι. Ο παίκτης μου βλέπει πόσο χρόνο περνάω μαζί του και πόσο με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δεν είναι μια επιφανειακή σχέση, δεν πηγαίνω εκεί μόνο για την προπόνηση. Όταν βρίσκομαι στο court, με ενδιαφέρει να παίξω και να περάσω καλά μαζί του."

Η συνεργασία των Djokovic και Vajda αποδείχτηκε ένας από τους πιο πετυχημένους συνδυασμούς στην ιστορία του αθλήματος. Έχει επιφέρει ως τώρα 17 Grand Slam τίτλους (8 Australian Open, 5 Wimbledon, 3 US Open και 1 Roland Garros), 5 ATP Finals, 34 Masters 1000 τίτλους και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Vajda είχε αναδειχθεί καλύτερος προπονητής στο ATP Tour το 2018, ενώ έχει κερδίσει και 2 φορές τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας, το 2010 και το 2011.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots