ATP
USTA: "Το τένις είναι επικίνδυνο"

 
USTA: "Το τένις είναι επικίνδυνο"
USTA: "Το τένις είναι επικίνδυνο"
tennisnews team Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 - 13:57

Η USTA έκανε δημόσια παράκληση στους επαγγελματίες παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να προπονούνται αυτή την περίοδο, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες το τένις μπορεί να γίνει επικίνδυνο, στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν έχουν απαγορευτεί σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ, ενώ πολλά είναι και τα γήπεδα που παραμένουν ανοιχτά. Γι' αυτό το λόγο η αμερικανική ομοσπονδία αντισφαίρισης, προέτρεψε τους παίκτες που αγωνίζονται σε επαγγελματικά τουρνουά να απέχουν από τις προπονήσεις τους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από τις επιφάνειες σε ένα γήπεδο, ή και το μπαλάκι!

"Ακολουθώντας τη συμβουλή που έδωσε η ομάδα της USTA που εργάζεται γύρω από τα θέματα του ιού, η USTA πιστεύει πως το καλύτερο για την κοινότητά μας θα είναι αν σταματήσουμε συλλογικά να παίζουμε το άθλημα που αγαπάμε", αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

"Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες που να έχουν γίνει με αναφορές στο τένις, οι ειδικοί γιατροί πιστεύουν πως ο ιός είναι πιθανό να μεταδοθεί μέσα από επαφές με τις μπάλες, χειρολαβές, πάγκους, ακόμα και την επιφάνεια ενός γηπέδου.

Πρέπει να σκεφτείτε πως οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ενθαρρύνουμε τους πάντες να παραμείνουν δραστήριοι και υγιείς, μέσα από άσκηση στο σπίτι και δημιουργικές παραλλαγές του 'home tennis'", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η έξαρση του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απότομη τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη η χώρα είναι η πρώτη σε κρούσματα παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει τις 300.000. Περισσότερο από κάθε άλλο μέρος, έχει "χτυπηθεί" η Νέα Υόρκη, που μετράει περίπου το 1/3 των κρουσμάτων και 3.565 θανάτους μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, η USTA πρόσφατα ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κάποιο έκτακτο σχέδιο για το US Open, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, και πως για την ώρα παραμένει κανονικά στα πλάνα της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots