ATP
Ιταλία: "Τένις όσο πιο γρήγορα γίνεται"

 
Ιταλία: "Τένις όσο πιο γρήγορα γίνεται"
Ιταλία: "Τένις όσο πιο γρήγορα γίνεται"
tennisnews team Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 - 13:20

Ο πρόεδρος της FIT, Angelo Binaghi, πιστεύει πως το τένις πρέπει να επιστρέψει άμεσα και πρότεινε μερικά μέτρα που, κατά τον ίδιο, αν εφαρμόζονται μπορούμε να έχουμε αγώνες ακόμα και σ' αυτή την περίοδο.

"Από την οπτική της υγείας, έχουμε το ασφαλέστερο άθλημα. Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν όπως ένα ομαδικό άθλημα, με όλες τις επαφές που έχει ή που συμβαίνει μόνo σε κλειστά γήπεδα. Θα ήθελα να ανοίξουν τα γήπεδα και αυτοί που μας κυβερνούν νομίζω το καταλαβαίνουν. Τα αποδυτήρια μπορούν να είναι προσωπικά, οι πάγκοι να είναι μακριά, να υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε αλλαγή. Το τένις μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και το μόνο που θέλουμε εμείς, είναι να μας ειδοποιήσουν μια εβδομάδα πριν για να οργανωθούμε", δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Angelo Binaghi. 

Πράγματι οι συνθήκες σε έναν αγώνα τένις δείχνουν πολύ ασφαλέστερες για τη μετάδοση του ιού, σε σχέση με ένα ομαδικό άθλημα, ωστόσο η επανέναρξη του αθλήματος θα απαιτούσε και την κανονική λειτουργία των μετακινήσεων μέσω αεροπλάνων, κάτι που αυτή τη στιγμή απέχει αρκετά.

Το Masters της Ρώμης πάντως, το σημαντικότερο τουρνουά της χώρας και αυτό που θα κάνει τα πάντα η ομοσπονδία για να διατηρήσει στο καλαντάρι του 2020, έχει εναλλακτικό σχέδιο και αυτό θα είναι να διεξαχθεί λίγο πριν το Roland Garros, που έχει μεταφερθεί στις εβδομάδες 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου. Είναι ένα σχέδιο με το οποίο συμφωνεί και η ATP, αλλά για να μπορέσει να υλοποιηθεί, θα πρέπει να μπορούμε να έχουμε τένις τουλάχιστον ως τον Αύγουστο, ώστε να ολοκληρωθούν τα αμερικανικά τουρνουά και κυρίως το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots