ATP
Η ΑΤΡ θέλει να "μεγαλώσει" τη Ρώμη

 
Η ΑΤΡ θέλει να "μεγαλώσει" τη Ρώμη
Η ΑΤΡ θέλει να "μεγαλώσει" τη Ρώμη
tennisnews team Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 17:25

Όπως επιβεβαίωσε και τo Internazionali BNL d' Italia, η ATP πρότεινε στο τουρνουά να αυξήσει τις ημέρες διεξαγωγής του, τα ταμπλό του και τα χρηματικά έπαθλα για το 2020.

Θυμίζουμε πως το Mutua Madrid Open, το οποίο θα γινόταν την εβδομάδα 14-20 Σεπτεμβρίου, ακυρώθηκε από την αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης, επομένως δημιουργήθηκε ένα κενό στο ATP Tour. Το Masters της Ρώμης είναι προγραμματισμένο για τις 20-26 Σεπτεμβρίου και ακολουθεί το Roland Garros, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τη διοργάνωση της Ρώμης, το πλάνο της ΑΤΡ είναι να μεγαλώσει το τουρνουά, κάνοντας τα ταμπλό των μονών 96άρια και αυξάνοντας τα χρηματικά έπαθλα και τις ημέρες των αγώνων, κατά τα πρότυπα του Indian Wells Masters και του Miami Open.

"H ATP μας ζήτησε να αυξήσουμε το ταμπλό μας σε ταμπλό 96 παικτών και να προσθέσουμε 3 επιπλέον μέρες με αγώνες. Επίσης μας προσέφεραν να μας πληρώσουν τη διαφορά στα χρηματικά έπαθλα", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας τένις, Angelo Binaghi.

"Θα το προτείνουμε στην επόμενη συνάντησή μας με την ιταλική κυβέρνηση (στις αρχές Σεπτεμβρίου) και αν μας επιτρέψουν να κάνουμε το τουρνουά με κοινό, φυσικά και μας ενδιαφέρει. Αν δεν μπορέσουμε, τότε η πρόταση αυτή δεν θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, εξαιτίας των αυξημένων εξόδων. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το τουρνουά δε θα τελειώσει την Κυριακή, στις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς τότε θα ξεκινήσει το Roland Garros."

Τα καλά νέα για τους παίκτες είναι πως δε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα αν επιλέξουν να πάνε στη Νέα Υόρκη και αργότερα επιστρέψουν στην Ευρώπη για να αγωνιστούν στο Internazionali BNL d' Italia, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας πριν λίγες ημέρες. Αυτό που θα χρειαστεί για να μπορέσουν να προπονηθούν άμεσα και να αγωνιστούν στο τουρνουά, είναι ένα αρνητικό PCR τεστ στον Covid-19, μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots