ATP
Ρώμη: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 1:43

Ημέρα ημιτελικών σήμερα στη Ρώμη και για πρώτη φορά με παρουσία θεατών! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ανοίξει στις 13:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, με τον πρώτο ημιτελικό για το γυναικείο ταμπλό, στον οποίο η Simona Halep θα αντιμετωπίσει την Garbine Muguruza. Και οι δυο παίκτριες διανύουν πολύ καλή εβδομάδα, με τη Halep να παίζει για 5η φορά στα ημιτελικά της Ρώμης και να διεκδικεί την 3η πρόκρισή της στον τελικό και τη Muguruza να παίζει για 3η φορά στα ημιτελικά και να διεκδικεί την 1η πρόκρισή της στον τελικό. Καμιά από τις 2 δεν έχει κερδίσει το τουρνουά, ενώ η Muguruza προηγείται με 4-2 νίκες στο head-to-head, με τη Halep ωστόσο να έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους στο χώμα.

Θα ακολουθήσει στις 15:00 ο πρώτος ημιτελικός των ανδρών, μεταξύ του πολύπειρου Novak Djokovic και του "πρωτάρη" Casper Ruud. O Nole θα διεκδικήσει τη 10η πρόκρισή του στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ ο Ruud θα αγωνιστεί για 1η φορά σε έναν τόσο σημαντικό ημιτελικό στην καριέρα του, μόλις μια μέρα μετά τον πιο σημαντικό του προημιτελικό! Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο παικτών σε επίσημη αναμέτρηση.

Στις 17:00 θα αρχίσει η τσέχικη μονομαχία ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια, Karolina Pliskova, και στη Marketa Vondrousova, που για 1η φορά θα βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Θα είναι η 2η συνάντησή τους στο tour και η 1η σε χωμάτινο τουρνουά, καθώς είχαν παίξει και στο Μαϊάμι το 2019, με την Pliskova να επικρατεί τότε στα προημιτελικά με 6-3, 6-4.

Τέλος, στις 20:00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει και ο δεύτερος ημιτελικός των ανδρών, στον οποίο ο Diego Schwartzman θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov. Μετά την τεράστια νίκη του επί του Rafael Nadal, ο Αργεντινός "άνοιξε" το δρόμο για όλα τα ενδεχόμενα σ' αυτή τη μεριά του ταμπλό και θα αγωνιστεί για 2η φορά σε ημιτελικό Masters -ο άλλος ήταν και πάλι στη Ρώμη πέρσι- διεκδικώντας την 1η του πρόκριση σε τελικό. Ο Shapovalov θα παίξει για 5η φορά σε ημιτελικό Masters -1η στη Ρώμη- και θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή του σε τελικό, μετά τον τελικό του Παρισιού το 2019. Οι δυο παίκτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Centrale:
13:00 Simona Halep v Garbine Muguruza COSMOTE SPORT 6HD
15:00 Novak Djokovic v Casper Ruud COSMOTE SPORT 6HD
17:00 Marketa Vondrousova v Karolina Pliskova COSMOTE SPORT 6HD
20:00 Denis Shapovalov v Diego Schwartzman COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots