ATP
Ακόμα ελπίζει η Ρώμη

 
Ακόμα ελπίζει η Ρώμη
Ακόμα ελπίζει η Ρώμη
tennisnews team Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 - 12:09

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο της ΑΤΡ, αλλά και τους διοργανωτές της Ρώμης, το ιστορικό και γειτονικό μας Internazionali BNL d' Italia μπορεί να είναι από τα σημαντικά τουρνουά που θα "σωθούν" από την επέλαση του κορωνοϊού αυτή τη χρονιά.

"Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, το τουρνουά να γίνει το 2020. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΑΤΡ. Το τουρνουά μας έχει σφιγμό. Είναι πιθανό να μεταφερθούν πολλά τουρνουά στο καλαντάρι, όταν όλα έχουν γίνει καλύτερα. Πιστεύουμε πως το δικό μας θα είναι ένα απ' αυτά", δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Angelo Binaghi.

"Ο μεγάλος στόχος είναι να γίνει το τουρνουά. Και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει σε άλλη επιφάνεια. Αλλά αν το Roland Garros γίνει πράγματι τον Σεπτέμβριο, θα βγάζει νόημα όλα τα μεγάλα χωμάτινα τουρνουά να μεταφερθούν στην ίδια περίοδο", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της FIT.

Θυμίζουμε πως και ο πρόεδρος της ΑΤΡ έχει επιβεβαιώσει πως υπάρχει ένα τέτοιο πλάνο, αλλά δεν παύει να πρόκειται για ένα από τα πιο αισιόδοξα σενάρια. Εφόσον το Roland Garros πραγματοποιηθεί όντως τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε, δηλαδή από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και οι συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή τουρνουά εντός του καλοκαιριού, η ΑΤΡ ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να μεταφέρει νωρίτερα το US Open, ώστε να υπάρξει μια χωμάτινη σεζόν τεσσάρων εβδομάδων, με τη διαξαγωγή των Masters της Μαδρίτης, της Ρώμης και του Γαλλικού Όπεν.

Το Masters της Ρώμης είναι ένα από τα ιστορικότερα τουρνουά που γίνονται στο χώμα. Ξεκίνησε να διεξάγεται το 1930 και η τελευταία φορά που ακυρώθηκε ήταν το πολύ μακρινό 1949. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots