ATP
Συμφωνεί με τους "Big 3" o Murray

 
Συμφωνεί με τους "Big 3" o Murray
Συμφωνεί με τους "Big 3" o Murray
tennisnews team Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 - 12:51

O Andy Murray συμφωνεί με την πρόταση των "Big 3" να παραχωρήσουν κάποια χρήματα για το Ταμείο Ενίσχυσης παικτών που έχουν ανάγκη, καθώς και να κοπούν κάποια έπαθλα από κορυφαία τουρνουά.

Σύμφωνα με την πρόταση που δημιούργησαν μαζί οι Novak Djokovic, Roger Federer και Rafael Nadal και κατέθεσε στον δημόσιο διάολογο ο πρόεδρος του συμβουλίου της ATP, Djokovic, οι Top 100 παίκτες στα μονά και οι Top 20 στα διπλά θα δώσουν από ένα ποσό, ώστε να συγκεντρωθεί κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια, για το Ταμείο Ενίσχυσης Παικτών. Επίσης, ο Nole πρότεινε να υπάρξουν περικοπές στα χρηματικά έπαθλα του ATP Finals του Νοεμβρίου ή, αν δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί, του Australian Open του 2021. 

"Οι παίκτες που βρίσκονται στο 250-300 του κόσμου, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση. Και πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες θετικές αλλαγές, αλλά πιθανότατα δεν ήταν αρκετές", δήλωσε ο Murray, στη συνέντευξή του για το CNN.

"Κάποιες φορές βλέπεις την επιταγή του νικητή ενός Grand Slam και είναι κοντά στα 4 εκατομμύρια δολάρια. Θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να κατανεμηθούν καλύτερα σε όλους τους γύρους, ακόμα και στα προκριματικά, ή ακόμα και σε άλλα τουρνουά", είπε ο 32χρονος Βρετανός.

Όσο για τη σωματική του κατάσταση, ο Murray, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον θώρακά του στο Davis Cup του Νοεμβρίου και δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθόλου στο 2020, φαίνεται να είναι αισιόδοξος και θέλει να αγωνιστεί στο Roland Garros, εφόσον αυτό γίνει τελικά τον Σεπτέμβριο.

"Θα παίξω σίγουρα στη χωμάτινη σεζόν, αν πραγματοποιηθεί. Φαντάζομαι όμως πως το τένις θα είναι από τα τελευταία αθλήματα που θα επιστρέψουν στην κανονικότητα, επειδή προφανώς οι παίκτες, οι προπονητές και οι ομάδες των παικτών θα πρέπει να έρχονται από όλες τις περιοχές του κόσμου. Θα μου κάνει έκπληξη αν έχουμε τένις τον Σεπτέμβριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots