ATP
Υπέρ της συγχώνευσης και ο Cahill

 
Υπέρ της συγχώνευσης και ο Cahill
Υπέρ της συγχώνευσης και ο Cahill
tennisnews team Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 - 4:34

O Darren Cahill είναι ένας από τους πολλούς που τάσσονται υπέρ της συγχώνευσης της ΑΤΡ με τη WTA, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε έναν πανίσχυρο οργανισμό που μόνο καλό θα έκανε στο άθλημα.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, ο Roger Federer έκανε ένα Tweet που έφερε έντονο σχολιασμό, αναφέροντας το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των ATP και WTA σε μια ενωμένη και πιο δυνατή οργάνωση, που θα καταφέρει να σταθεί όρθια μετά από την κρίση του κορωνοϊού.

Πολλοί και πολλές συμφώνησαν με τον Ελβετό, κάνοντας τα αντίστοιχα σχόλια. Δεν είναι πάντως μαζί του και ολόκληρη η κοινότητα του τένις, με τον Νικ Κύργιο να απορεί τι καλό θα έφερνε αυτό για την ΑΤΡ.

Ο προπονητής της Simona Halep πάντως, Darren Cahill, τάσσεται στο στρατόπεδο της συγχώνευσης, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του για τη The National: "Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά σε έναν επίτροπο στο τένις."

"Ας πούμε πως έχουμε υποθετικά τα 4 Slams να παραμένουν ως έχουν, την ATP, τη WTA και την ITF ενωμένους σε μια οργάνωση. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μια οργάνωση που θα επιβλέπει το ανδρικό tour, το γυναικείο tour, το Fed Cup, το Davis Cup, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τα πιο μικρά τουρνουά της ITF. Αυτός ο οργανισμός θα έχει τεράστια δύναμη", πρόσθεσε ο πολύ έμπειρος Αυστραλός προπονητής. 

"Νομίζω, πως θα είναι πολύ καλό ο κάθε παίκτης να βρίσκεται σ' αυτόν τον οργανισμό, γιατί θα γνωρίζει πως κάθε απόφαση που λαμβάνεται, θα λαμβάνεται για το καλό του αθλήματος. Ακόμα και για εμάς που ζούμε στο WTA Tour, δεν είναι πάντα εύκολο να καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η WTA, το ATP Tour είναι αρκετά πιο εύκολο. Έχουνε τα 1000άρια, τα 500άρια, τα 250άρια, τον τρόπο λειτουργίας της κατάταξης. Όλα αυτά είναι πιο περίπλοκα στο γυναικείο tour, οπότε μια συγχώνευση θα τα απλοποιούσε όλα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots