ATP
10 φορές που οι παίκτες λογομάχησαν στο court (vid)

 
10 φορές που οι παίκτες λογομάχησαν στο court (vid)
10 φορές που οι παίκτες λογομάχησαν στο court (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 - 5:27

10 από τα πιο έντονα περιστατικά φιλονικιών που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα τουρνουά της ΑΤΡ, κατά τη διάρκεια του αγώνα!

10. Gulbis v Sock (2018 Βασιλεία)
Λιγότερο από 2 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2018 στο Swiss Indoors, οι Ernests Gulbis και Jack Sock είχαν μια αντιπαράθεση την ώρα του αγώνα. Μόλις είχε πάρει warning για time violation από τον διαιτητή, ο Gulbis διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: "Κλαψουρίζει και κλαψουρίζει ασταμάτητα", για τον αντίπαλό του. Ο Αμερικανός του απάντησε: "Σεβάσου τους κανονισμούς" και ο Λετονός του είπε: "Γίνε άντρας", με τη σύντομη διαμάχη να ολοκληρώνεται ευτυχώς εκεί και να μην έχει συνέχεια.

9. Verdasco v Kokkinakis (2018 Μαϊάμι)
Ο Fernando Verdasco αντιδρά έντονα για έναν άνδρα στις κερκίδες που τον ενοχλούσε, για να μάθει αργότερα πως πρόκειται για τον πατέρα του αντιπάλου του, Θανάση Κοκκινάκη.

8. Davidovih Fokina v Seyboth Wild (2020 Ρίο)
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό, σε έναν αγώνα με μεγάλη ένταση και σχεδόν 4 ώρες διάρκεια, όπου οι δυο παίκτες, Thiago Wild και Alejandro Davidofich Fokina, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, εξαιτίας διαφόρων πράξεων που είχαν προηγηθεί και με αφορμή ένα "under-arm" σερβίς του Ισπανού που θεωρήθηκε "unfair" από τον Βραζιλιάνο.

7. Djokovic v Fan (2012 Τορόντο)
Στον αγώνα του με τον Tommy Haas στο Rogers Cup του 2012, ο Novak Djokovic δεχόταν διάφορα σχόλια από ένα συγκεκριμένο άτομο στις κερκίδες και σε ένα σημείο δεν κράτησε την ψυχραιμία του και πήγε να του ζητήσει τον λόγο.

6. Kyrgios v Fan (2019 Μαϊάμι)
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πέρσι στο Μαϊάμι, στην αναμέτρηση του Νικ Κύργιου με τον Dusan Lajovic. Ο Ελληνοαυστραλός ενοχλήθηκε από έναν φίλαθλο και τον πλησίασε μιλώντας μαζί του για αρκετή ώρα, μέχρι να τον διακόψει ο διαιτητής. "Δεν είχες κάτι καλύτερο να κάνεις από το να δεις τον αγώνα μου Κυριακή βράδυ", του είπε χαρακτηριστικά ο Νικ, με το επεισόδιο να συνεχίζεται και τον Κύργιο να κάνει ένα καταπληκτικό game και μετά από κάθε πόντο να κάνει σχόλια στον ίδιο fan, o oποίος συνέχισε να προκαλεί και τελικά οδηγήθηκε εκτός γηπέδου από τους άνδρες της ασφάλειας.

5. Medvedev v Schwartzman (2020 Σίδνεϊ, ATP Cup)
Η συμπεριφορά του Medvedev εκνεύρισε τον Schwartzman και οι δυο παίκτες είχαν μια έντονη στιγμή μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ της αναμέτρησής τους για το ATP Cup τον περασμένο Ιανουάριο. Αρκετά λεπτά μετά, ο Ρώσος ζήτησε το λόγο από τον διαιτητή επειδή συνειδητοποίησε πως είχε τιμωρηθεί για εκείνο το περιστατικό και χτύπησε τη ρακέτα του στην καρέκλα του ακόμα πιο νευριασμένος, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty.

4. Medvedev v Τσιτσιπάς (2018 Μαϊάμι)
Στο πολύ γνωστό περιστατικό που μοιράστηκαν το 2018 στο Μαϊάμι Στέφανος Τσιτσιπάς και Daniil Medvedev, ο Ρώσος αποχώρησε με πολλά νεύρα από το γήπεδο, πλησιάζοντας και βρίζοντας τον Έλληνα τενίστα και φωνάζοντάς του, αναγκάζοντας τον διαιτητή να κατέβει από την καρέκλα του για να τον ηρεμήσει. Είχε προηγηθεί παρεξήγηση εντός του αγώνα και ο Medvedev υποστήριξε ότι ο Τσιτσιπάς τον είχε βρίσει πρώτος.

3. Donaldson v Gabas (2018 Monte-Carlo)
Το 2018 στο Masters του Monte-Carlo o Jared Donaldson είχε ένα έντονο ξέσπασμα προς τον διαιτητή Arnaud Gabas, με αφορμή τη διαφωνία τους για ένα σημάδι, το οποίο έχασε από τα μάτια του ο chair umpire με αποτέλεσμα να μην μπορεί να του το δείξει, εμμένοντας ωστόσο στην αρχική του απόφαση, που δεν άρεσε καθόλου στον Αμερικανό τενίστα.

2. Murray v Del Potro (2008 Ρώμη)
Το μακρινό 2008 στο Masters της Ρώμης, δυο παίκτες που δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες στιγμές, είχαν μια φιλονικία. Ο λόγος για τους Andy Murray και Juan Martin Del Potro, που είχαν μια έντονη συνομιλία, με τον Βρετανό να λέει "προσπαθείς να με χτυπήσεις με τη μπάλα και νομίζεις ότι είναι εντάξει;" Ο Del Potro απάντησε: "Πάντα είσαι ο ίδιος, εσύ και η μητέρα σου, πάντα είστε οι ίδιοι." Αυτό εξαγρίωσε τον Βρετανό, με τον διαιτητή Fergus Murphy να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.

1. Murray v Fognini (2019 Σαγκάη)
Ο Fabio Fognini φωνάζει κατά τη διάρκεια του πόντου προσπαθώντας να κάνει τον Murray - που ετοιμαζόταν να τελειώσει τον πόντο - να χάσει τη συγκέντρωσή του, κάτι που εξαγριώνει τον Βρετανό, που ζητάει αμέσως τον λόγο. Το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί, με τον Murray να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή και να εξηγεί ότι είναι αντικανονικό και θα έπρεπε να τιμωρηθεί γι' αυτό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots