ATP
Κόντεψαν να έρθουν στα χέρια Wild και Davidovich (vids)

 
Κόντεψαν να έρθουν στα χέρια Wild και Davidovich (vids)
Κόντεψαν να έρθουν στα χέρια Wild και Davidovich (vids)
tennisnews team Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 - 7:03

O Thiago Wild και ο Alejandro Davidovich Fokina λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, σε έναν αγώνα που είχε πολλή ένταση, 3 σβησμένα match point και μια σπουδαία ανατροπή, για την πρώτη νίκη καριέρας του 19χρονου Βραζιλιάνου, έπειτα από 3 ώρες και 49 λεπτά αγώνα!

Ο 19χρονος Thiago Seyboth Wild, Νο.206 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε wild card για να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του σημαντικότερου τουρνουά της πατρίδας του και σε έναν αγώνα που δύσκολα θα ξεχαστεί, κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο tour επί του 20χρονου Alejandro Davidovich Fokina, No.90 στον κόσμο.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες και 49 λεπτά με 5-7, 7-6 (3), 7-5 υπέρ του Βραζιλιάνου, που στο 2ο σετ έχανε με 5-7, 5-6, 0-40 και κατάφερε να σβήσει 3 διαδοχικά match point, για να παραμείνει στο τουρνουά.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα, με τους Βραζιλιάνους φιλάθλους να είναι πολύ θορυβώδεις. Μετά την τριπλή χαμένη ευκαιρία του, ο Davidovich Fokina δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του και τα έβαλε με τον κόσμο, απειλώντας να πετάξει μια μπάλα στην κερκίδα.

Ο διαιτητής τον τιμώρησε με warning και ακολούθησαν περισσότερα νεύρα από τον νεαρό Ισπανό, που μόλις επέστρεψε στη θέση του αιφνιδίασε τον αντίπαλό του, κάνοντας ένα "under-arm" σερβίς. Ήταν η σειρά του Wild να διαμαρτυρηθεί, εξηγώντας στον διαιτητή πως δεν ήταν έτοιμος. Ακολούθησε μια μικρή παρεξήγηση ανάμεσα στους δυο παίκτες, που χρειάστηκε την παρέμβαση του διαιτητή για να μην εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο.

Το ματς πάντως συνέχισε να είναι συναρπαστικό στο αγωνιστικό του μέρος και στο 3ο σετ, όπου ο 19χρονος Βραζιλιάνος προηγήθηκε με 3-0, αλλά με 4 κερδισμένα games στη σειρά, ο Davidovich Fokina βρέθηκε μπροστά με break στο 7ο game (4-3). Τελικά, κάνοντας δυο ακόμα break στα τελευταία λεπτά, ο Wild ισοφάρισε πρώτα σε 4-4 και έπειτα έκανε το 7-5 στο 12ο game, για να αξιοποιήσει το πρώτο του match point και να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε ΑΤΡ τουρνουά στην καριέρα του, 10 λεπτά πριν συμπληρωθούν 4 ώρες αγώνα!

Μια νίκη που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον Βραζιλιάνο τενίστα, που στον 2ο γύρο του Rio Open θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Borna Coric και Juan Ignacio Londero.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots