ATP
Μητέρα Djokovic: "O Federer είναι αλαζόνας"

 
Μητέρα Djokovic: "O Federer είναι αλαζόνας"
Μητέρα Djokovic: "O Federer είναι αλαζόνας"
tennisnews team Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 - 16:22

Η μητέρα του Novak Djokovic, Dijana, μίλησε για τον περσινό τελικό του Wimbledon, λέγοντας πως ο Θεός βοήθησε τον γιο της να κάνει εκείνη την τρελή ανατροπή από το διπλό championship point στο 5ο σετ, ενώ χαρακτήρισε "αλαζόνα" τον Ελβετό.

"Είδα πολλούς αγώνες, αλλά στο Wimbledon πέρσι ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας για να παρακολουθήσω", είπε η μητέρα του Novak στο Sport Blic, αναφερόμενη στον τελικό του περσινού Wimbledon, στον οποίο ο Djokovic κέρδισε τον Roger Federer με 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3). Στο τελευταίο σετ, ο Σέρβος έπρεπε να σβήσει 2 championship point στο σερβίς του Ελβετού, στο 8-7, 40-15!

"Όταν ο Federer είχε αυτά τα match point, έπιασα τον σταυρό που έχω από τον ποταμό Ντον. Είμαι πιστή, τον φοράω πάντα και συχνά με έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. Είπα στον εαυτό μου: 'Nole, μπορείς να το κάνεις, το έχεις κάνει άλλες δυο φορές, μπορείς να το κάνεις ξανά'. Και το έκανε! Τον έσωσε ο Θεός. Ο Novak επίσης πιστεύει στο Θεό και νιώθει ότι είναι εκλεκτός. Φοράει σταυρό και του δίνει γαλήνη και ευτυχία."

Η Dijana έκανε ένα σχόλιο και για το κοινό σε εκείνον τον αγώνα, που ήταν συντριπτικά στο μέρος του Ελβετού: "Σε ένα στάδιο που όλοι ζητωκραύγαζαν για τον Federer, ήμασταν μόνο μια χούφτα άνθρωποι που φωνάζαμε για τον Novak. Δεν είναι ωραίο αυτό και με ενόχλησε γιατί ο Federer είναι λίγο αλαζόνας."

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που άνθρωπος του Djokovic έκανε αρνητικά σχόλια για τον Federer, καθώς πίσω στο 2013, τον χαρακτήρα του Ελβετού είχε κριτικάρει και ο πατέρας του Novak, Srdan: "Ο Federer ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, αλλά ως άνθρωπος είναι το αντίθετο", είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Djokovic είχε απολογηθεί στον Ελβετό, με τον οποίο έχει αρκετά καλές σχέσεις, για τα σχόλια του πατέρα του εκείνη την εποχή. Όμως φέτος, ο Srdan έκανε ξανά κάποια υποτιμητικά σχόλια για τον Roger, λέγοντας πως ζηλεύει τον γιο του.

"Ο Federer ζηλεύει τον Novak από τη στιγμή που έκανε το μεγάλο breakthrough, επειδή ήξερε πως ο γιος μου είναι καλύτερος από εκείνον και πως θα τον ξεπερνούσε. Ο Federer είναι ένας εκπληκτικός τενίστας, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον χαρακτήρα του."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots