ATP
Η έκπληξη του Murray σε νοσοκόμα (vid)

 
Η έκπληξη του Murray σε νοσοκόμα (vid)
Η έκπληξη του Murray σε νοσοκόμα (vid)
tennisnews team Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 - 13:29

O Andy Murray και ο ποδοσφαιριστής της Manchester United, Marcus Rashford, έκαναν μια έκπληξη μέσα από το Zoom σε μια νοσοκόμα από τη Σκωτία, που όπως και όλοι οι συνάδελφοί της βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης με την πανδημία αδιάκοπα για πολλές εβδομάδες.

Η Debbie Thorberg, η οποία είναι αποκλειστική νοσοκόμα που εργάζεται κυρίως τις νύχτες πηγαίνοντας σε σπίτια ασθενών, είχε μια αναπάντεχη συνομιλία με τους δυο μεγάλους Βρετανούς αθλητές, μέσα από τη διαδικτυακή εκπομπή Tennis United, που κάνουν μαζί η ATP και η WTA.

Το απρόοπτο και η αστεία πλευρά του συμβάντος, ήταν πως η Thorberg ομολόγησε ότι θα προτιμούσε να έχει τον Rafael Nadal στην άλλη πλευρά της γραμμής! "Μου είπαν πως είσαι fan του Rafael Nadal", της είπε ο Murray και εκείνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του.

"Λυπάμαι! Ο σύζυγός μου σε θαυμάζει πολύ!" απάντησε γελώντας. "Και εγώ λατρεύω να σε παρακολουθώ, αλλά πολύ φοβάμαι πως πάντα θα είμαι fan του Rafa!"

Η Thorberg μίλησε και για το φλέγον πρόβλημα των τελευταίων μηνών σε όλο τον κόσμο, την πανδημία Covid-19, που τη βιώνουν έντονα στη Μεγάλη Βρετανία, με περισσότερα από 236.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 34.000 θανάτους μέχρι στιγμής.

"Είμαστε πολύ απασχολημένοι αυτή την περίοδο. Πηγαίνουμε σε σπίτια πολλών ασθενών που έχουν και άλλα υποκείμενα νοσήματα και βρίσκονται στο τέλος των ζωών τους. Είναι οδυνηρό και πραγματικά πολύ δύσκολο. Ο φόρτος εργασίας έχει τετραπλασιαστεί. Πολλές μονάδες φροντίδας αυτή τη στιγμή είναι ανεπαρκείς. Κάποιες φορές, πριν από τον κορωνοϊό, αν τύχαινε κάποιος ασθενείς μας που πέθαινε να μην έχει οικογένεια, μέναμε μαζί του και τον φροντίζαμε. Αυτό τώρα δεν είναι εφικτό. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι τους. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μέρος αυτού του κόσμου και να παρακολουθείς την κατάσταση."

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το 6ο επεισόδιο του Tennis United:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots